ACTUALITATENigel Farage, artizanul Brexitului: În 10 ani n-o să mai fie existe...

Nigel Farage, artizanul Brexitului: În 10 ani n-o să mai fie existe Uniunea Europeană

Nigel Farage, omul care fost vârful de lance în bătălia pentru Brexit, a spus că Marea Britanie a stabilit un model pentru celelalte națiuni din Uniunea Europeană, prezicând că actualele diviziuni de pe continent dintre est și vest, nord și sud, vor duce la dispariția blocului în următorii zece ani.

Declarațiile sale vin după ce Marea Britanie a părăsit UE, în urma unei înțelegeri, pe 31 decembrie 2020, la patru ani și jumătate de când cetățenii britanici au votat în favoarea părăsirii blocului, 52% față de 48%.

Nigel Farage a spus că ideea conform căreia Marea Britanie este la fel de divizată precum era pe 23 iunie 2016 sunt false, deoarece alegerile succesive au arătat că „aceia care voiau acel steag, acel imn, voiau oameni precum Juncker să ne spună ce să și ce să nu facem” sunt puțini și mulți dintre cei care au votat pentru rămânerea în UE au făcut-o din frică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Adevărul este că o mare parte dintre oamenii care au votat pentru rămânere se conving singuri că este mai mult decât posibil ca noi să semnăm acorduri cu restul lumii mai mult decât posibil cu un pic de dorință , în majoritatea domeniilor, un acord rezonabil cu UE însăși”, a spus Farage la LBC, citat de Breitbart.

Farage, care a propus prima dată ieșirea Marii Britanii din UE acum 27 de ani, spune că acele țări care susțin apartenența la bloc vor începe să dea înapoi în momentul în care vor simți puterea independenței.

Ideea despre independență este că democrația devine vibrantă, democrația devine reală. Vom fi într-adevăr responsabili atunci când votăm în alegerile legilor care ne afectează cu adevărat. Pur și simplu nu văd cum s-ar putea întoarce asta”, a adăugat el.

Britanicul consideră că și chiar dacă ar exista o campanie pentru a reveni în bloc, nu va mai exista o Uniune Europeană în zece ani.

„Priviți ce se întâmplă la Bruxelles: polonezii și ungurii folosesc dreptul de veto asupra bugetului. E o eurozonă care conduce sudul într-o sărăcie din ce în ce mai mare. La un moment dat, Italia va trebui să părăsească acea zonă euro”, a prezis el.

Mai mult, Farage crede că în curând opinia mainstream va fi aceea că „De ce să nu avem o Europă a comerțului, a cooperării și prieteniei? De ce să nu avem o Europă pentru care generația părinților noștri a semnat acum 50 de ani?”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...