vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEAproape uitat în România, la 133 de ani de la trecerea sa...

Aproape uitat în România, la 133 de ani de la trecerea sa la Domnul, Mihai Eminescu a fost comemorat la Cernăuți, în Ucraina

În data de 15 iunie 2022, de ziua trecerii la eternitate a poetului nostru nepereche, Mihai Eminescu, la Cernăuți a fost organizată o suită de manifestări, deși mai puține ca de obicei, luându-se în considerație situația dificilă din Ucraina.

Toate manifestările prilejuite comemorării Luceafărului poeziei românești au fost organizate de Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina ”Mihai Eminescu”, cu susținerea Consulatului General al României la Cernăuți și a tuturor societăților național-culturale, care funcționează în ținut.

Mai întâi de toate au avut loc depuneri de flori la bustul Poetului din curtea Casei lui Aron Pumnul, după care a vorbit cu mare însuflețire Irina Loredana Stănculescu, Consulul general al României la Cernăuți, subliniind că omagierea geniului poeziei românești astăzi ca niciodată are o importanță indiscutabilă. Urmând depunerile de flori la statuia lui Mihai Eminescu din centrul orașului Cernăuți la care s-au alăturat și reprezentanți ai puterii locale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cei prezenți au fost invitați la Colocviul Eminescu, cu participarea unor savanți, ziariști, oameni de cultură, muzeografi, artiști. Colocviul a avut loc la sediul Societății pentru Cultură și Literatură română în Bucovina ”Mihai Eminescu”, unde a fost expusă masca mortuară a lui Mihai Eminescu.

Eminescu vine întotdeauna să ne adune, să ne unească, să ne spună că există, totuşi, lucruri sfinte pentru care merită să trăim, să iubim și să sperăm, notează Agenția de Știri Bucpress.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE