ACTUALITATENancy Pelosi a aterizat în Taiwan. În semn de răspuns China a...

Nancy Pelosi a aterizat în Taiwan. În semn de răspuns China a anunțat organizarea unor exerciții militare în jurul insulei

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a aterizat marţi la Taipei, în ciuda nemulțumirilor și a amenințărilor Chinei.

Escala lui Pelosi în Taipei este considerată un gest simbolic, fiind prima dată când un preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din SUA vizitează Taiwanul în ultimii 25 de ani.

Călătoria şefei Camerei Reprezentanţilor a tensionat la maximum relaţiile dintre SUA şi China, care a ameninţat cu consecinţe dure. Un oficial taiwanez a declarat, pentru CNN, că este de aşteptat ca Pelosi să rămână peste noapte în Taipei.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Nancy Pelosi şi delegaţia din Congres care a însoţit-o au afirmat marţi, într-o declaraţie, că vizita “onorează angajamentul de neclintit al Americii de a sprijini democraţia vibrantă din Taiwan”.

„Discuţiile noastre cu conducerea Taiwanului se vor concentra pe reafirmarea sprijinului pentru partenerul nostru şi pe promovarea intereselor noastre comune, inclusiv pe promovarea unei regiuni Indo-Pacifice libere şi deschise”, se arată în declaraţia şefei Camerei Reprezentanţilor.

„Solidaritatea Americii cu cei 23 de milioane de locuitori din Taiwan este mai importantă astăzi ca niciodată, în condiţiile în care lumea se confruntă cu o alegere între autocraţie şi democraţie.”

Oprirea în Taiwan nu era înscrisă pe itinerariul oficial al vizitei lui Pelosi în Asia, dar această oprire a fost discutată de săptămâni întregi în pregătirea călătoriei sale. Informaţia că Nancy Pelosi va merge la Taipei a provocat avertismente din partea Chinei.

Luni, China a avertizat împotriva „impactului politic extrem de grav” al vizitei lui Pelosi, afirmând că armata chineză „nu va sta cu mâinile în sân” dacă Beijingul consideră că „suveranitatea şi integritatea sa teritorială” sunt ameninţate.

În replică, Beijingul a anunțat că Armata Populară va desfășura, începând de azi, exerciții militare în trei locații din jurul Taiwanului. Mai precis este vorba despre sudvestul, sudestul și nordul insulei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

 1. Chris L. Hedges este un preot protestant și fost ziarist (inclusiv la NYT), cam de stânga și liberal (căutați la el ceea ce numiți dvs. „Stânga”!). Predă și în închisori. A avut o emisiune la RT, care i-a fost „dispărută”. El este cel care i-a declarat lui Abigail Martin (și ea cândva la RT) „Say what you will about communism, but they had free (of charge) first class schools [,,,]”, de care am amintit în trecut.

  Pe blog-ul său, un interviu cu col. ret. Andrew Bacevich:

  https://chrishedges.substack.com/p/the-chris-hedges-report-podcast-combat#details

  16m02s, la viteză dublă.

  Acesta este despre războaiele LOR.

 2. Un interviu al lui Andrei Raevsky (rus alb, născut în Elveția, fost analist militar, trăitor în Florida – publicist al blog-ului „The Saker” – „Uliul”) cu Michael Hudson (profesor emerit de economie, de stânga, de la Univ. of Missouri – Kansas City):

  https://www.youtube.com/watch?v=Y6SbdFmj6RI

  Ascultați tot (31 minute, la viteză dublă) – și dați atenție și la 45:45.

 3. Niciun comentariu!

  Stânga americană a mai dezgropat o perlă:

  https://twitter.com/Yolo304741/status/1552474444882378752?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1552474444882378752%7Ctwgr%5E1eac9a4a78b1873270de835ed7e8d7ff40411072%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.greanvillepost.com%2F2022%2F08%2F03%2Fthe-us-military-was-just-used-to-help-a-dementia-patient-try-to-start-ww3%2F

  Ascultați cu atenție ce spune nr. 3 american!

  De JRB știam, dar de NP doar în visele de coșmar ne puteam imagina!

  Cine ziceați că îi conduce ? Putin a zis cu ceva ani în urmă că el nu știe.

  Rebela australiancă CJ mai scrie:

  „This is right up there with other famous neural malfunctions by the speaker, like her “Bernie loves hearing” gibberish from last year or her bizarre “Good morning, Sunday morning” restart in the middle of an interview a couple of years ago, and it calls to mind a DC pharmacist’s casual remark in 2017 that he had filled prescriptions to treat Alzheimer’s disease for some powerful decision makers on Capitol Hill.”

  Pentru liniștea dvs. …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate