duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEN-au reușit cu oamenii, o fac cu mașinile: Autoritățile au introdus primele...

N-au reușit cu oamenii, o fac cu mașinile: Autoritățile au introdus primele numere verzi, care vor funcționa ca un PAȘAPORT verde

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că luni, 27 martie, a fost eliberat primul număr de înmatriculare verde pentru o mașină.

Aceste numere se dau mașinilor electrice, care în viziunea autorităților, „protejează mediul înconjurător”.

„Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat. De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător!

Vă reamintim că de astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde.

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.

Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.

Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!”, a scris Ministerului de Interne.

Eliberarea numerelor verzi a fost reglementată printr-un Ordin comun al Ministerului Mediului, al Ministrului de Intern și al ministerului transporturilor și se acordă mașinilor electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen.

Ministrul Tanczos Barna, ministrul mediului, spunea că aceste numere vor fi niște pașapoarte verzi pentru proprietarii mașinilor. Pe baza lor vor primi facilități.

„Numere de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite, autoritățile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a declarat ministrul Tánczos Barna, citat de Profit.ro.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE