duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEMinistrul polonez care a criticat performanța pro-LGBT a trupei Black Eyed Peas...

Ministrul polonez care a criticat performanța pro-LGBT a trupei Black Eyed Peas în noaptea de Revelion este amenințat cu expulzarea de la Universitatea din Varșovia

Conducerea Universității din Varșovia va decide dacă va demara proceduri disciplinare împotriva Ministrului adjunct al Justiției, Marcin Warchoł, pentru remarcile sale, care au criticat promovarea LGBT pe postul polonez de televiziune de stat TVP. Warchoł, avocat și academician în perioada sabatică, a spus că ar putea fi chiar exclus din universitate, informează Rmx.news.

Warchoł a protestat pe Twitter performanța trupei Black Eyed Peas la petrecerea de Revelion de la TVP, după ce aceștia au apărut cu banderole de culoarea curcubeului și și-au declarat sprijinul pentru comunitatea LGBT. Ministrul a postat pe Twitter: „Promovarea LGBT la TVP. Rușine! Acesta nu este un an nou al visurilor noastre, ci un an nou al perversiunilor.”

Un membru al personalului Departamentului de Drept al Universității, dr. Jakub Urbanik, a spus că l-a acuzat pe Warchoł de o abatere disciplinară. El susține că remarcile ministrului sunt un exemplu de discurs instigator la ură, excludere și divizare care sunt în conflict cu codul de conduită al universității. El a mai spus că un avocat nu ar trebui să se implice niciodată în discriminare și a spus că a vorbi despre LGBT ca fiind o perversiune este o „absurditate științifică”.

Vorbind la o conferință de presă, Warchoł a spus că de fapt este amenințat cu expulzarea din universitate pentru că și-a exprimat convingerile. El și-a acuzat criticii că zdrobesc libertatea de exprimare; ei propovăduiesc iubirea, toleranța și libertatea, dar apoi se îndreaptă către oprimare și excludere pentru a reduce la tăcere disidența politică. El a spus că nu îi era frică de ura lor, ci se teme pentru milioanele de polonezi care gândesc ca el.

Ministrul și-a apărat remarcile cu privire la performanța trupei Black Eyed Peas spunând că intoleranța și ura față de oameni cu opinii diferite sunt perverse. El a adăugat că ideologii LGBT cer respect pentru constituție, dar se angajează în încercarea de a rupe conștiința oamenilor.

Partidul politic al lui Warchoł, Solidarity Poland, a mai declarat că propune un proiect legislativ care ar interzice adopția copiilor de către cuplurile de același sex. Liderul lor, Ministrul Justiției Zbigniew Ziobro, a anunțat deja că dorește să-l întrebe pe premierul Mateusz Morawiecki, care aparține partidului Lege și Justiție (PiS), dacă ceea ce s-a întâmplat în timpul petrecerii de Revelion la TVP a fost o schimbare în poziția ideologică a guvernului și încă o retragere în fața cererilor UE.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE