OPINIIMisiunea Bisericii

Misiunea Bisericii

Hristos nu a promis o viață terestră uscată, plină de frustrări, petrecută în aşteptarea plictisită a unui „cer” îndepartat, ci una deplină, bogată sufleteşte, care începe aici şi acum. Instictiv, sufletul nostru tânjeste dupa cunoaşterea imediată a Dumnezeului veşnic, care să confere plinătate cotidianului nostru agitat, trăit la ritmurile nebune ale unui secol în care aparatele ce ne înconjoară sunt din ce in ce mai inteligente, iar noi din ce în ce mai ignoranți.

În absența unei oferte spirituale solide din partea creştinilor, cei însetați de sens din Occidentul de azi caută să işi satisfacă dorul de absolut prin droguri, experiențe sexuale cât mai diverse sau îmbrățişând utopii seculare, precum salvarea planetei sau construirea societății atotinclusive. Derapajele moderne ar trebui să dea de gândit liderilor Bisericii şi să îi îndemne la un serios examen de conştiință.

În fond, Trupul lui Hristos nu are un scop administrativ-birocratic, adica o perpetuare a infrastructurii instituționale, ci să aducă viața în inimile celor morți, speranța în sufletul celor deznădăjduiți, bucuria pe fața celor întristați. Biserica există pentru a oferi tuturor paharul vieții veşnice, ostoindu le setea de absolut!

Extras din volumul „Corectopia”, multumesc Danielei ca mi l-a reamintit.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...