duminică, aprilie 14, 2024
OPINIIMisiunea Bisericii

Misiunea Bisericii

Hristos nu a promis o viață terestră uscată, plină de frustrări, petrecută în aşteptarea plictisită a unui “cer” îndepartat, ci una deplină, bogată sufleteşte, care începe aici şi acum. Instictiv, sufletul nostru tânjeste dupa cunoaşterea imediată a Dumnezeului veşnic, care să confere plinătate cotidianului nostru agitat, trăit la ritmurile nebune ale unui secol în care aparatele ce ne înconjoară sunt din ce in ce mai inteligente, iar noi din ce în ce mai ignoranți.

În absența unei oferte spirituale solide din partea creştinilor, cei însetați de sens din Occidentul de azi caută să işi satisfacă dorul de absolut prin droguri, experiențe sexuale cât mai diverse sau îmbrățişând utopii seculare, precum salvarea planetei sau construirea societății atotinclusive. Derapajele moderne ar trebui să dea de gândit liderilor Bisericii şi să îi îndemne la un serios examen de conştiință.

În fond, Trupul lui Hristos nu are un scop administrativ-birocratic, adica o perpetuare a infrastructurii instituționale, ci să aducă viața în inimile celor morți, speranța în sufletul celor deznădăjduiți, bucuria pe fața celor întristați. Biserica există pentru a oferi tuturor paharul vieții veşnice, ostoindu le setea de absolut!

Extras din volumul „Corectopia”, multumesc Danielei ca mi l-a reamintit.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE