luni, decembrie 4, 2023
ACTUALITATEMircea Geoană, secretar general adjunct NATO, anunță că prezența trupelor aliate pe...

Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO, anunță că prezența trupelor aliate pe teritoriul țării noastre nu e negociabilă

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a exclus vineri orice posibilitate de negociere a prezenței militare a NATO pe teritoriul țărilor membre, după ce Rusia a cerut ca toate trupele străine, armamentul și alte echipamente militare grele să fie retrase din țările care au aderat la această alianță după 1997, menționând explicit România și Bulgaria, conform Agerpres.

„Răspunsul nostru a fost și rămâne la fel de clar și de transparent: nu există în niciun fel o modalitate de a negocia, de a compromite postura militară a NATO pe teritoriul țărilor NATO. Este treaba NATO unde și în ce configurație, în funcție de nevoile de securitate, ne așezăm prezența militară în țările NATO.

Nu este problema Federației Ruse, așa cum noi nu spunem Federației Ruse unde să își pună sau să nu își pună propriile forțe pe teritoriul său. Ceea ce spunem Federației Ruse este că e totalmente anacronic și este o întoarcere în timp istoric către zone complicate ale istoriei europene, ideea că poți să ameninți cu incursiune militară un stat vecin, suveran, independent și democratic din Europa.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Aceasta este linia cu adevărat roșie, nu cea pe care o spune șeful diplomației de la Moscova”, a declarat fostul lider al Partidului Social Democrat.

Ministrul de Externe rus a cerut retragerea oricăror trupe sau tehnologii militare din țările care nu erau membru NATO în 1997, menționând cazul României și al Bulgariei.

„Unul dintre elementele de bază ale iniţiativelor noastre este formulat în mod special foarte clar şi nu permite alte interpretări. Este vorba de retragerea forţelor străine, tehnicii şi armamentelor, precum şi de alţi paşi în scopul revenirii la configuraţia care era în 1997 pe teritoriul ţărilor care nu erau membre NATO la acea dată. Printre acestea se numără şi Bulgaria şi România”, a menţionat MAE rus.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

 1. Din pacate tot noi prostimea v-om avea de suferit din cauza lor.
  Este anul in care va disparea covidul si va incepe razboiul.
  Oare dece s-au retras americanii din Afganistan.
  Totul este planuit .
  Putin a spus CLAR ca nu are intentii de razboi el nu s-a dus sa isi faca Baza in Mexic si Canada sa ii streseze pe Americani.
  Iar 98% din lume inca crede ca Rusia este cea care cauta conflicte militare iar US este salvarea.
  De la terminarea celui de-al 2-lea razboi mondial pana in prezent USA a fost implicata in Peste 500 de conflicte militare.
  O tara ca asta promoveaza pacea .

  Pentru cei care sunt FANI -America si EU- nu uitati ca Rusul si daca Moare v-a murii cu noi de gat pana v-a venii Americanii sa ne salveze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate