joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEKlaus Iohannis: Gradul de vaccinare al personalului, condiție pentru întoarcerea cu prezență...

Klaus Iohannis: Gradul de vaccinare al personalului, condiție pentru întoarcerea cu prezență fizică la școală. Ministrul Câmpeanu: Pragul va fi de 60%, elevii vor fi testați de două ori pe săptămână

Vacanța nu va mai fi prelungită și săptămâna viitoare, iar începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, toți elevii și preșcolarii se vor putea întoarce la școală. Însă, de data aceasta, pentru redeschiderea cu prezență fizică a școlii va conta și gradul de vaccinare al personalului angajat, a atras atenția președintele Klaus Iohannis într-o declarație de presă susținută joi seara, la Cotroceni.

Mai jos, declarațiile președintelui Klaus Iohannis privind școlile, la Cotroceni, joi, 4 noiembrie:

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Însă, va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Experții, specialiștii din cele două ministere și din INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) vor discuta, iar mâine se va emite ordinul comun al ministerului Educației și ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.”

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% in rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezenta fizica. Decizia finala se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului educației”, a anunțat joi seara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe grupul de comunicare cu presa al ministerului.

Tot Ministrul a spus că profesorii și elevii ar putea fi testați de două ori pe săptămână.

„Această valoare de 60% va trebui să fie confirmată într-o hotărâre CNSU și mai apoi să facă obiectul modificării și completării ordinului comun ministrul Educației – ministrul Sănătății. Toate aceste lucruri ar trebui să se întâmple în așa fel încât mâine dimineață să anunțăm regulile clare pe care vor funcționa școlile din România”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

„Elevii și profesorii vor fi testați de două ori pe săptămână”, a subliniat ministrul.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE