marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Pr. Valerian Pâslaru, la Trinitas TV: Câți dintre marii noștri...

VIDEO | Pr. Valerian Pâslaru, la Trinitas TV: Câți dintre marii noștri învățați care s-au ridicat din țărănime, n-au umblat desculți? Au făcut școală, au ridicat și au apărat România. Azi avem cameră de țoale, dar capul gol și inima pustie

Părintele Valerian Pâslaru, duhovnicul și starețul Mănăstirii Sf. Filimon din județul Vâlcea, a făcut o radiografie fără menajamente a societății românești, într-un interviu acordat televiziunii Patriarhiei Române.

În mesajul său, părintele Valerian (fostul actor Dragoș Pâslaru) spune că lumea se preocupă mai mult de cele materiale, de adunarea titlurilor de tot felul, decât de relația cu Dumnezeu.

Pr. Valerian acuză mass-media de faptul „îndobitocește sistematic” oamenii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Nu ne mai mulțumim cu Dumnezeu, ne mulțumesc cu totul și cu totul altceva decât cele pentru care am fost creați să le stăpânim. Bucuria de a exista, de a fi.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar pentru imunitate Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Nu ne preocupă (ajungerea la starea de liniște)…Ne preocupă două trei facultăți, care nu prea sunt facultăți. Aduni hârtii și ieși în lume. E nevoie de hârtii și minciună.

Starea de liniște se obține destul de greu, pentru că cere desprinderea aproape totală de cele lumești. Ori astăzi, prin proasta, catastrofala educație, prin mijloacele acelea de prostire în masă, mass-media care se ocupă de o îndobitocire sistematică a omului, n-are cum să ajute la starea aceasta de liniște.

Astăzi dumnezeul oamenilor este serviciul și mass-media. Cei doi zei care guvernează omenirea. Se uită că Dumnezeu ne dă mâncarea, El ne îmbracă. Dumnezeu are grijă de noi. O spune Hristos cutremurător: fără Mine nu puteți face nimic”, a menționat pr. Valerian.

Totuși, părintele spune că poporul român încă nu și-a pierdut credința, deși trăiește într-o mare de ispite de unde li se spune că „păcatul este libertate”.

„Mie mi se pare că încă poporul român nu a fost îndobitocit în totalitate să creadă că bărbat se poate căsători cu bărbat, femeie cu femeie, să nu se mai spună tată și mamă.

Starea de isihie nu are cum să se printr-o libertate a păcatului. Dumnezeu nu ne obligă la nimic: toate ne sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos.
Păcatul n-are ce să zidească, decât iadul. Acum se spune că păcatul este libertate, dar păcatul este robire.

Marele duhovnic a spus că astăzi oamenii au foarte multe haine și încălțări, dar prea puține în inimă și suflet.

„Înainte, școala o taxa. Înainte era o rânduială, o disciplină. Chiar dacă erau comuniștii și mințeau și ăia de rupeau pământul, dar tot era o disciplină, o uniformă. Azi, un șmecher care are bani și copilul lui vine cu cine știe ce haine, telefoane performante și al tău vine plângând, că a fost umilit la școală.

Și părinții în loc să-l învețe cu răbdare cât de bună este această umilință, pentru că este o înfruntare a răului, ei se căznesc să-i cumpere un telefon performant. Nu cu asta îl ridicăm pe copil.

Mama mea a purtat 20 de ani un palton și nu s-a simțit umilită. Și era dintr-o familie bună. Azi, copiii se preocupă cu ce se îmbracă la școală. Dacă nu are adidași ca Georgică e o mare tragedie pentru el.

Câți dintre marii noștri învățați care s-au ridicat din țărănime, n-au umblat desculți? Au făcut școală, au ridicat și au apărat România. Astăzi, avem cameră de țoale! Doamne, Dumnezeule mare…și capul gol și inima pustie.

După 1990, unii nu s-au mai săturat să ridice biserici, alții nu s-au mai săturat să vândă țara aceasta”, a spus părintele.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Creștinismul este echivalent u civilizația. India devansează Europa cu 5000 de ani însă n-su depășit antichitatea decât cu ajutorul englezilor începând de acum două sute de ani șiî că n-au ajuns în anii’60 cu abolirea sclaviei.Europaeste prea aproape de creștinism ca să-l vadă în toate cutumele lui de zi cu zi și îl confundă cu propria lor reflecție politică, de unde aberațiile actuale

  2. 30 de ani au ridicat ziduri, dar au lasat, sau chiar au contribuit la daramarea sufletelor. Ne-au mancat sectele, iar in bisericile ortodoxe trairea crestina e aproape zero. Copiii nu se mai boteaza crestineste prin afundare decat de 5% din preoti, ceea ce inseamna un dezastru pentru prezentul si vitorul acestei tari si chiar al planetei. Zidurile nu ma mai incanta cu nimic, intr-adevar totul e tipla, dar degeaba.

    • Exagerați. Aveți dvs un instrument care măsoară „trăirea creștină”? Și nu numai la o persoană, dar chiar la toată țara? Eu zic, ca și părintele, că în România încă e bine. De fapt, după părerea mea, n-au fost niciodată mai mulți creștini trăitori pe aceste meleaguri decât sunt în zilele noastre. E adevărat, e o minoritate din populație, dar e suficient. Și Hristos a vorbit despre o „turmă mică”, nu de unanimități sau majorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE