marți, martie 28, 2023
ACTUALITATETesla va lansa robotul Optimus, despre care Musk spune că va putea...

Tesla va lansa robotul Optimus, despre care Musk spune că va putea lucra în casă și va întreține relații sexuale

Tesla va prezenta în data de 30 septembrie, în cadrul unui eveniment intitulat „AI Day” („Ziua Inteligenței Artificiale” – n.r.), primul prototip al robotului umanoid Optimus, a cărui producție ar putea demara anul viitor, scrie Libertatea, citând Reuters. Numele său este o aluzie la robotul Optimus Prime, din seria de filme SF Transformers. Acesta se putea transforma din mașină în robot și invers.

Conform unor surse Reuters, tot mai multe ședințe legate de robot au loc în cadrul companiei. Visul lui Musk Musk spunea pe 6 aprilie la TED Talks că, pe termen lung, roboții vor putea fi folosiți în case. Aceștia ar urma să facă cina, vor tunde iarba, vor avea grijă de bătrâni și chiar vor putea deveni parteneri sexuali pentru oameni. Conform lui Musk, robotul va face inițial sarcini periculoase sau plictisitoare pentru oameni, precum mutarea de piese în interiorul fabricilor.

El a recunoscut că roboții umanoizi nu sunt îndeajuns de inteligenți pentru a funcționa în lumea reală fără instrucțiuni specifice. Dar speră că Tesla își poate folosi expertiza acumulată în sectorul inteligenței artificiale pentru a produce roboți mai inteligenți, mai ieftini și realizați pe scară largă. Tesla oferă o serie de funcții numite Autopilot și Full Self Drive pe mașinile sale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Da cunoastem povestea este la fel ca si in cazul cooki-urilor din browser sunt facute ca sa te ajute sa navighezi mai usor si sa colecteze date despre istoricul tau de navigare etc..
    Asa si in cazul AI il baga sub pretextul de ajutor pentru oameni dupa ce culege destule informatii si il vor putea upgrada il vor folosi pe post de militar sau politai 🙂
    Totul in scopul umanitatii :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate