ACTUALITATEMinistrul Sănătății, Vlad Voiculescu: Medicii de familie, plătiți cu până la 60...

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: Medicii de familie, plătiți cu până la 60 de lei pentru fiecare om care se vaccinează

Medicii de familie vor primi până la 60 de lei pentru fiecare pacient care se vaccinează, a anunțat, vineri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la finalul ședinței de Guvern.

Potrivit acestuia, în ședința de Guvern de vineri a fost aprobată o  ordonanța de urgență care prevede modul în care vor fi remunerați cei care vor vaccina populația României în următoarele luni.

Pentru medicii de familie, Voiculescu a anunțat o schemă progresivă, care pornește de la 30 de lei și poate ajunge la cel mult 60 de lei, în funcție de numărul de pacienți care se vaccinează.

„Această plată despre care vorbesc va fi de 30 de lei pentru fiecare pacient, pentru acest serviciu, acolo unde medicul de familie îl programează pe pacient, acolo unde pacientul merge și se vaccinează și acolo unde toate lucrurile merg în regulă, se petrec în regulă.

Mai departe, atunci când din lista totală de pacienți eligibili pentru vaccinare, când se trece de 50% din acea listă, noi considerăm că acesta este un efort, este și ca rezultat al unui efort masiv de informare, efort preluat de medicul de familie, și atunci plata se face cu 50 de lei per pacient care este, repet, informat, programat, merge la vaccinare și monitorizat.

Respectiv, peste 60% din lista persoanelor eligibile, vorbim despre 60 de lei. Deci, este o schemă progresivă care să asigure medicii de familie că pentru această muncă care este atât de importantă în perioada următoare vor fi și remunerați așa cum se cuvine”, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu,  potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presă al Guvernului.

În ceea ce privește personalul din centrele de vaccinare, cei care muncesc în afara programului de lucru vor fi remunerați cu o sumă de 90 de lei pe oră – dacă este vorba de medici, cu o sumă de 45 de lei pe oră – dacă e vorba de asistenți medicali și cu o sumă de 20 de lei pe oră – dacă este vorba de registratori, a spus Voiculescu, adăugând că este vorba despre sume brute.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate