miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEMinistrul Sănătății spune că rata de vaccinare a scăzut de la 90%...

Ministrul Sănătății spune că rata de vaccinare a scăzut de la 90% la 80% în ultimii 12 ani

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că acoperirea vaccinală a scăzut de la 90% la 80% în ultimii 12 ani în România. Rafila a făcut aceste afirmații în Parlament, informează Ediția de Dimineață.

Conform sursei citate, Rafila a precizat că nu va exista o obligativitate a vaccinării.

„Dreptul fiecărui cetățean, în ceea ce privește opțiunea sa, este respectat. Sigur, noi suntem responsabili să-i informăm corect, prin intermediul profesioniștilor din sistemul de sănătate, și opțiunea sigur că este a cetățeanului și a părintelui.”, a spus Ministrul Sănătății.

Prin „Strategia Națională de Vaccinare”, Ministerul Sănătății își propune să realizeze „cadru de politici și reglementări favorabile pentru încurajarea vaccinării, ca premiză esențială pentru asigurarea dreptului la sănătate”.

Prin această sintagmă, oponenții strategiei consideră că se urmărește obligativitatea vaccinării.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. pai cine e prostul care sa-si mai intepe copiii cu zemurile lor dupa atata genocid, pentru niste boli imaginare, care, si daca cumva reapar, vaccinul o sa fie fix apa de ploaie.

  2. Incepe lumea sa se mai destepte dupa ce au inceput sa vada ca foarte multi copii dupa vaccinul de 1 an de zile au inceput sa dezvolte autism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE