duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEInterviu Mihai Micu, cadru medical din Germania, țară cu număr mare de...

Interviu Mihai Micu, cadru medical din Germania, țară cu număr mare de infectări: Eu nu m-am vaccinat și cu cât trece timpul, am motive sa nu doresc să mă vaccinez contra acestui virus

În ultima perioadă, a crescut iarăși numărul infectărilor în Germania, țară cu o rată de vaccinare de 68%(cf. Reuters), mai mult de dublul nivelului din România.

Cu toate acestea, Germania se apropie vertiginos de maximul infectărilor: momentan a ajuns la 91% din vârful înregistrat pe 21 decembrie 2020 (cf. Reuters). După nouă luni de vaccinare, însă, nu ar fi trebuit să fie cazul.

În acest context, am apelat la Mihai Micu, cadru medical român, care profesează de mulți ani în Germania. Cititorii R3media îl cunosc deja, după interviul din ianuarie și discuția din noiembrie 2020.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

R3media: Salut Mihai! Am vorbit ultima oară acum nouă luni. Ce s-a mai schimbat între timp în Germania? Te-ai vaccinat?

Mihai C. Micu: Salut! De la începutul anului acesta, din primăvară, s-au mai vaccinat o parte dintre oamenii de aici. Erau cam 10 % toamna anului trecut, în 2020, în primăvara primăvara aceasta erau aproape 25 %, acuma sunt 67 %. .

R3media: Există presiuni din partea statului, a angajatorului sau a colegilor pentru a te vaccina?

Mihai C. Micu: Da, Ministerul Sănătății de-aici întreabă lunar angajatorii, câți angajați au, dacă s-au mai vaccinat, de ce nu o fac, de ce nu își iau măsuri, etc. Angajatorul nu m-a întrebat decât de două ori dacă sunt vaccinat, și dacă vreau, fără să mă preseze să o fac.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În alte locuri da, unde și-au permis, în domeniul medical, sa facă asta, au cerut angajaților sa își facă vaccin sau sa nu mai vina la muncă. Asta mai mult în azilele de bătrâni, acolo unde au angajați suficienți, majoritatea vaccinați și pot închiria asistenți medicali prin intermediul unor firme, și cer să le închirieze, cu ora, doar asistenți vaccinați. Dar nu foarte mulți își permit luxul asta, testează zilnic angajații, dar nu pe banii angajatului, banii pe teste sunt decontați, deocamdată, de casa de sănătate.

O altă presiune vine de la casa de sănătate, care nu plătește spitalizarea celui bolnav de covid dacă nu s-a vaccinat.

R3media: Cu o rată de vaccinare așa de mare, de ce crezi că au crescut, iarăși, infectările în Germania?

Mihai C. Micu: Pentru că este un virus cu care vom lupta ani buni și deznodământul nu va depinde de vaccinare, de izolare, de purtatul măștii, de reguli excesive de igienă ,etc.

R3media:  Spuneai, la ultimul interviu, că sunt importante tratamentele antivirale, la începutul bolii. Știi că în România, guvernanții au creat o criză a antiviralelor. Mai mult, nu vor să primească și să autorizeze niște antivirale produse la farmacia lui Gigi Becali, deși acestea sunt cumpărate de peste Prut, din Moldova.

În Germania cum este se folosesc Arbidol sau Favipiravir?

Mihai C. Micu: Da, sunt recunoscute oficial ca tratament eficient contra la Covid, dar nu mai este utilizat Arbidolul. Am căutat în farmacii, se vindea Arbidolul cu numele de Umifevomir, are descrieri foarte bune despre eficienta în lupta cu covid, pe siteurile web ale farmaciilor, dar nu se mai găsește. Nu este interzis, nu este contestat, dar nu este de găsit și nici utilizat.

Desigur, poți cumpăra de pe Ebay în Germania, Arbidol importat din Rusia, cu 40 de euro + transport. 10 tablete de Arbidol, fără rețetă. Îți vine urgent, în 24 de ore. Au văzut ca se poate face afacere și de ce să cumpere  la negru cineva, dacă tot caută Arbidol și să nu se facă afacere legală?

Dacă era rău, l-ar fi putut contesta și interzice, dar la mijloc sunt alte interese.

R3media: Cum ai cataloga declarația fostului Ministru al sănătății, Ioana Mihăilă (USRPLUS), care a spus că discutăm prea mult despre medicamentele antivirale?

Mihai C. Micu: Tipic USR-istă. Pentru ca antiviralele sunt leacul pentru orice viroză. Și altfel, lumea ar merge sa ia antivirale, va trebui să le dea drumul pana la urmă și astfel, discuțiile despre vaccin vor fi inutile. Doctrina USR este una tipic leninistă, iar în totalitarism primează ideologia mai mult decât adevărul.

Domnul Becali are un tir cu Arbidol blocat în vamă. Spune că inițial ministrul sănătății de atunci, Tătaru, a fost de acord sa introducă Arbidol în tratamentul anticovid. Apoi nu a mai dorit. Cam la vremea aceea a dispărut din farmacii, se pare și Umifevomurul (Arbidol) în Germania, iar francezii interziceau Hidroxidclorochina (Plaquenil). Au oprit producerea, administrarea și comercializarea ei, ceea ce a afectat mai multe țări, care tratau toate virozele cu acest antiviral, cu toate că virologii francezi și medicii tratau cu rezultate foarte bune orice virus, chiar și covidul, cu acest medicament.

R3media: Să trecem la o altă problemă spinoasă, pentru români: certificatul verde. În Germania există certificatul verde? Dacă da, pentru cine este obligatoriu și unde este nevoie de el pentru a avea acces?

Mihai C. Micu: Da, încă din primăvară, dar totuși, nu este vorba despre barbaria care se petrece în România. Se întra în instituții publice fără el, se merge la Mall fără, dar nu poți întra în magazinele care nu sunt considerate esențiale. Mergi la market, dar nu ai culoar marcat. La magazinul de haine, fiecare vânzător cere certificatul verde, la intrare, iar la cafenea sau mini restaurant ți-l cere dacă vrei sa stai la masă. La fel și la magazinele de electrocasnice sau bricolaj. Ai voie în Mall, dar intri doar fără certificat doar acolo unde este considerat strict necesar.

Că fapt divers, D&M din Germania, având alimente și produse de igienă, nu cere certificat verde, cum fac cei de la D&M din România. Același deținător, tratament diferit în alte țări.

R3media: În România se discută despre obligativitatea certificatului verde pentru majoritatea angajaților. Oamenii se tem. Crezi că este bine să se vaccineze de frică?

Mihai C. Micu: Nu, orice se face din frică, nu din convingere, nu este lucru bun.

R3media: Ce le transmiți colegilor tăi, cadrele medicale care profesează în România?

Mihai C. Micu: Să privească fiecare pacient ca pe tatăl sau pe mama lor, ca pe surorile, sau frații lor, ca pe copiii lor. Sa trateze un pacient cum și-ar trata pe cei dragi lui. Cu conștiință!

R3media: Ultima întrebare: crezi că se va mai termina vreodată această pandemie?

Mihai C. Micu Sigur că se va termina, toate s-au terminat la un moment dat!

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE