duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEMinistrul Sănătății, Alexandru Rafila, EXCLUDE testarea în masă a elevilor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, EXCLUDE testarea în masă a elevilor

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a spus că nu va sprijini testarea antidrog în masă a elevilor, ci va sprijini testarea în scopul depistării cazurilor de utilizare a substanţelor psihoactive.

„În ceea ce priveşte testarea copiilor în şcoli, cred că sunt câteva mesaje esenţiale care sunt trebuie trimise: nu vom sprijini testarea de masă, vom sprijini testarea în scopul depistării a cazurilor de utilizarea de substanţe psihoactive, vom lucra numai împreună cu părinţii. Acest lucru se va face fără să existe discriminare sau stigmatizare pentru copii. Siguranţa şi dezvoltarea armonioasă a copiilor are şi alte componente, nu numai cele legate de consumul de droguri.

Siguranţa fizică a copiilor este foarte importantă, iar implicarea autorităţilor locale şi a colegilor de la Ministerul Afacerilor Interne este esenţială”, afirmă ministrul Sănătății într-o mesaj postat pe Facebook cu prilejul semnării Planului naţional cadru de acţiune pentru siguranţa şcolară, potrivit Agerpres.

„Excludem testarea de masă a tuturor elevilor. Acest lucru iese din discuţie din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii şi sunt convins că şi din punctul de vedere al celorlalţi colegi”, a adăugat Rafila.

El a cerut sprijinul Ministerului de Interne și al cultelor religioase, pentru a-i informa pe copii despre pericolul drogurilor.

„Cred că Ministerul Sănătăţii împreună cu toate instituţiile guvernamentale care au semnat astăzi la iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne un plan cadru pentru siguranţa şcolară au făcut un pas esenţial în acest domeniu. Ne dorim să avem copii sănătoşi. Ei trebuie să fie informaţi corect referitor la un stil de viaţă sănătos, cum să evite drogurile, cum să evite alcoolul, cum să evite tutunul. Acest lucru se poate face foarte bine în cadrul şcolii şi împreună cu Ministerul Educaţiei vom dezvolta programe de educaţie în acest sens, educaţie pentru sănătate. Aş fi foarte bucuros şi cred că există în acest sens foarte multă dorinţă din partea cultelor religioase să participe pe acest program pe care îl dezvoltăm împreună cu Ministerul Educaţiei.”, a concluzionat Rafila.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Acest ministru nu a semanat cu cei dinaintea lui, am avut parte de liniste de cand este dl. Rafila.
    Multumim lui Dumnezeu care i-a dat intelepciune sa opreasca vaccinarea si propaganda COVID.
    Multumim si domnului Putin, care a tinut in șah SUA si UE si am putut sa respiram fara masca.

  2. sa implice militia, biserica, adica sa scoata castanele din foc cu mana altora. Sa-si vada fiecare de treaba lui si sa nu mai dea comenzi la altii ce sa faca, fiul de bolsevic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE