EDUCAȚIEMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Școala online va continua și după pandemie. Va...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Școala online va continua și după pandemie. Va avea un loc mult mai important decât până acum

Școala online nu a fost eficientă pentru că profesorii nu au fost pregătiți pentru acest tip de predare, însă e va continua acolo unde este adecvat și după ce se va termina pandemia, anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Declarația a fost făcută, sâmbătă, la Digi 24.

„Trebuie să ne ocupăm de situația actuală, încercând să promovăm predarea online care va avea un loc mult mai important după ce pandemia va fi fost încheiată decât până acum. Pentru asta trebuie să avem profesori pregătiți pentru predarea online, conectivitate generalizată și echipamente pentru orice elev.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Predarea online trebuie să fie făcută acolo unde e adecvată, unde e potrivită, nu ca până acum, în orice situație, acest lucru fiind impus de criza sanitară.

Școala online nu a fost eficientă, pentru că profesorii nu au fost pregătiți pentru predarea online, care presupune cu totul alte activități decât cea clasică de la conceperea conținutului până la evaluare și examinare. Evaluarea și examinarea trebuie făcute pe platforme dedicate, securizate, care să ofere garanția că cel care răspunde e elevul. Asta lipsește cu desăvârșire, necesită acordul celui examinat în online pentru a prelua controlul asupra echipamentului său IT”, a explicat ministrul Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, predarea online nu a făcut parte din contractul de școlarizare până acum, dar va face parte din contractul pentru anul școlar următor.

„Școala online a fost un compromis obligat impus. După ce vom fi încheiat pandemia, trebuie să continuăm cu predarea online acolo unde e potrivit, unde e conectivitate, unde sunt profesori pregătiți, echipamente”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

5 COMENTARII

 1. Asta inseamnă să nu intelegi lectia pandemiei.

  Copiii s-au scârbit de online, le-a ieșit pe ochi, pe nas și pe urechi. Numai un birocrat de beton incuiat mai poate să promită că vom mai face online-ul. Concentrarea e dificilă online așa că orice poze și filmulețe pune profesorul acestea nu suplinesc realitatea.

 2. Oare mai sînt dintre aceia ce cred că-i pandemie?
  De nenumărate ori n-i s-a arătat că totul e o mare păcăleală. Dintre cei ce mai vorbesc că-i o boală nouă fie sînt parte a păcăleli fie frica le-a întunecat mintea.

 3. Cică se va încheia pandemia?!
  La anu’ și la mulți ani, asta a fost planificată să dureze până la întoarcerea umanității pe dos.
  Reducerea continuă a calității învățământului prin școala on line face parte din planul global al Noii Ordini Mondiale.
  Nu e nevoie de oameni inteligenți ș cultivați, sunt periculoși pt elita celor aleși.

 4. Dle.minus-tru Câmpeanu de ce nu demolati dracului școlile acestea că au devenit inutile.de ce să fie un loc unde puștimea să se întâlnească,să socializeze,să lege prietenii? nu-i așa că le pot veni idei și pun de o revoluție și va pierdeți voi posturile și privilegiile?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...