joi, februarie 22, 2024
ȘTIRIMinisterul Transporturilor | Prețul unei călătorii cu metroul sau mijloacele de transport...

Ministerul Transporturilor | Prețul unei călătorii cu metroul sau mijloacele de transport în comun STB vor crește, începând cu 1 august

Prețul unei călătorii cu metroul sau cu transportul în comun de suprafață crește la 3 lei de la 1 august, iar un bilet comun STB/ Metrorex va costa 5 lei, a anunțat, marți, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, potrivit Agerpres.

„În cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008. Iar la metrou, ultima ajustare a prețurilor a fost în 2014. Totodată, potrivit estimărilor, încasările suplimentare generate de această măsură se vor reflecta direct în condițiile de călătorie – prin investițiile pe care cele două companii le vor putea efectua.”, se precizează în comunicatul Ministerului Transporturilor.

În prezent, prețul unei călătorii cu mijloacele STB este de 1,3 lei, iar prețul unei călătorii cu metroul este de 2,5 lei.

Biletul comun STB/ Metrorex în valoare de 5 lei va permite o călătorie cu metroul și 90 de minute în rețeaua STB.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB/ Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.

Se modifică și sistemul abonamentelor de 24 și 72 de ore. Acestea vor fi chiar 24, respectiv 72 de ore de la momentul emiterii, eliminându-se astfel noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 17:00, de exemplu, era valabil doar încă 7 ore, rămase din acea „zi”.

De asemenea, vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre reţele (140 de lei în comun STB/ Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB/ Metrorex), respectiv 700 de lei (1.200 de lei în comun STB/ Metrorex).

Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Inca o “bineFacere” a guvernarii tinerilor frumosi si liberi .Prostia colectiva se plateste cu varf si indesat.Inca n-ati vazut nimic.

  2. nu mai merg cu metroul de cand cu orwelliana impunere a mastilor. adica de un an. banuiesc ca multi sunt ca mine. prin urmare incasarile scad. daca nu ne trezim ne ducem acolo unde meritam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE