News ȘTIRI Ministerul Sănătății pune pe drumuri bolnavii infectați cu coronavirus ce doresc să...

Ministerul Sănătății pune pe drumuri bolnavii infectați cu coronavirus ce doresc să voteze, obligându-i să prezinte copii după diferite documente

Persoanele infectate cu coronavirus sau cele aflate în izolare și care doresc să voteze duminică sunt puse pe drumuri tocmai de Ministerul Sănătății, ce le solicită diferite acte care să confirme fie diagnosticul, fie decizia emisă de autorități pentru izolarea la domiciliu.

Bolnavii infectați sau persoanele aflate în izolare pot vota solicitând urna mobilă, au decis autoritățile, fără a detalia, până în acest moment, în ce condiții se poate interacționa astfel încât să se evite o posibilă contaminare.

Singura grijă a Ministerului Sănătății nu e legată de o eventuală zădărnicie a combaterii bolilor- fapt ce intră sub incidența codului penal– ci ca cei care solicită urna mobilă să atașeze cererii diferite copii după actele oficiale.

Persoanele care solicită să voteze la alegerile locale de duminică prin intermediul urnei mobile, invocând faptul că sunt confirmate cu noul coronavirus, trebuie să prezinte pe lângă cerere şi un document din care să rezulte diagnosticul, a informat, sâmbătă, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), transmite Agerpres.

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că, potrivit răspunsului furnizat de Ministerul Sănătăţii ca urmare a solicitării AEP, actele medicale care trebuie să însoţească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale sunt următoarele: pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19 sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleaşi documente care au fost prezentate şi la scrutinele anterioare)”, se precizează în comunicatul AEP.

În cazul persoanelor confirmate cu COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locaţie declarată, AEP menţionează că este necesară o copie după unul din următoarele documente: biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare, decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică sau rezultatul pozitiv al testării COVID-19 RT-PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

„Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituţionalizată, impusă atât pentru cetăţenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19, cât şi pentru contacţii persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică”, se mai arată în comunicat.

Recent, președintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a declarat pentru Agerpres,  că nu există o problemă de răspândire a virusului, nici în  secţii din spitale sau la domiciliul  persoane infectate cu coronavirus.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate