ACTUALITATEMinisterul Sănătății pune pe drumuri bolnavii infectați cu coronavirus ce doresc să...

Ministerul Sănătății pune pe drumuri bolnavii infectați cu coronavirus ce doresc să voteze, obligându-i să prezinte copii după diferite documente

Persoanele infectate cu coronavirus sau cele aflate în izolare și care doresc să voteze duminică sunt puse pe drumuri tocmai de Ministerul Sănătății, ce le solicită diferite acte care să confirme fie diagnosticul, fie decizia emisă de autorități pentru izolarea la domiciliu.

Bolnavii infectați sau persoanele aflate în izolare pot vota solicitând urna mobilă, au decis autoritățile, fără a detalia, până în acest moment, în ce condiții se poate interacționa astfel încât să se evite o posibilă contaminare.

Singura grijă a Ministerului Sănătății nu e legată de o eventuală zădărnicie a combaterii bolilor- fapt ce intră sub incidența codului penal– ci ca cei care solicită urna mobilă să atașeze cererii diferite copii după actele oficiale.

Persoanele care solicită să voteze la alegerile locale de duminică prin intermediul urnei mobile, invocând faptul că sunt confirmate cu noul coronavirus, trebuie să prezinte pe lângă cerere şi un document din care să rezulte diagnosticul, a informat, sâmbătă, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), transmite Agerpres.

“Autoritatea Electorală Permanentă informează că, potrivit răspunsului furnizat de Ministerul Sănătăţii ca urmare a solicitării AEP, actele medicale care trebuie să însoţească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale sunt următoarele: pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19 sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleaşi documente care au fost prezentate şi la scrutinele anterioare)”, se precizează în comunicatul AEP.

În cazul persoanelor confirmate cu COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locaţie declarată, AEP menţionează că este necesară o copie după unul din următoarele documente: biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare, decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică sau rezultatul pozitiv al testării COVID-19 RT-PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

“Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituţionalizată, impusă atât pentru cetăţenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19, cât şi pentru contacţii persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică”, se mai arată în comunicat.

Recent, președintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a declarat pentru Agerpres,  că nu există o problemă de răspândire a virusului, nici în  secţii din spitale sau la domiciliul  persoane infectate cu coronavirus.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...