ȘTIRIMinisterul Sănătății le-a transmis medicilor de familie că nu trebuie promovată excluderea...

Ministerul Sănătății le-a transmis medicilor de familie că nu trebuie promovată excluderea alergicilor de la vaccinare „deoarece ar avea un impact negativ asupra atingerii obiectivului imunizării colective”

„Excluderea generalizată a pacienților alergici de la vaccinare din cauza alergiilor care nu au legătură cu componentele vaccinurilor nu trebuie promovată deoarece ar avea un impact negativ asupra atingerii obiectivului imunizării colective”, scrie într-o broșură realizată de Ministerul Sănătății și trimisă medicilor de familie.

La pagina 17 a broșurii, în cadrul capitolului „Vaccinarea în cazul pacienților cu alergii”, este publicat un punct de vedere al „Comisiei de alergologie şi imunologie clinică a Ministerului Sănătății”.

Astfel, specialiștii din MS specifică: „Vaccinarea de tip ARNm COVID-19 poate fi indicată la pacienții
cu alergii alimentare, respiratorii și alte alergii nelegate de cele menționate la contraindicații.
• Pacienții care suferă de rinită alergică sau astm nu prezintă risc mai mare la vaccinare (acest mesaj trebuie să fie clar menționat pentru a oferi pacienților încredere).

Excluderea generalizată a pacienților alergici de la vaccinare din cauza alergiilor care nu au legătură cu componentele vaccinurilor nu trebuie promovată deoarece ar avea un impact negativ asupra atingerii obiectivului imunizării colective.

Beneficiile vaccinării depășesc clar riscul dezvoltării unei forme severe de COVID-19, ținând cont de faptul că mai mult de 30% din populație suferă de afecțiuni alergice, conform recomandărilor EAACI-ARIA.

Atenționări și precauții speciale la pacienții cu istoric de anafilaxie de orice cauză sau istoric de reacții alergice imediate la alte vaccinuri sau medicamente injectabile (excepție fiind contraindicațiile de mai jos legate de hipersensibilitatea la substanța activă a vaccinurilor sau la excipienți, inclusiv
polietilenglicol sau analog). ! Din motive de siguranță, la administrarea de vaccin ARNm COVID-19 trebuie să fie întotdeauna rapid disponibil tratament pentru anafilaxie, inclusiv adrenalina i.m., conform procedurii de lucru CNCAV, și supraveghere adecvată la acești pacienți timp de 30 minute, în caz de reacție de tip anafilactic după administrarea vaccinului”.

Broșura poate fi descărcată de aici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...