ACTUALITATEMinisterul Culturii din Republica Moldova: Ocuparea Basarabiei a dus la instaurarea unui...

Ministerul Culturii din Republica Moldova: Ocuparea Basarabiei a dus la instaurarea unui regim străin de identitatea și ființa românească

Ministerul Culturii a venit cu un mesaj în contextul împlinirii a 82 de ani de la anexarea Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța de către Uniunea Sovietică. Instituția a scris despre instaurarea regimului totalitar comunist asupra Basarabiei într-o postare pe facebook.

„Pe 28 iunie este marcată ziua anexării Basarabiei de către Uniunea Sovietică. Trupele sovietice au anexat regiunile Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, teritorii ale statului român la acea vreme.

Anexarea Basarabiei, acum 82 de ani, a dus la instaurarea unui regim totalitar comunist, străin de identitatea și ființa românească, regim care a însemnat foametea organizată, colectivizare forțată, schimbarea alfabetului, represiuni politice, deportările populației în Siberia.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Rusificarea a vizat, în primul rând persecutarea intelectualității, a oamenilor de cultură, eliminarea patrimoniului intangibil, a tradițiilor și valorilor care ne definesc ca neam. Datele istoricilor arată că în timpul celor două perioade de ocupație sovietică, după 1940 și 1944, au fost înregistrate pierderi umane de peste un milion jumătate de persoane din ținutul Basarabiei. Pierderile culturale sunt inestimabile…”, scrie în postarea instituției.

În încheierea postării, Ministerul Culturii din Republica Moldova a pus hashtag-ul „#ZiDeDoliuPentruFiintaRomânească”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate