sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEMii de experți și oameni de știință s-au raliat apelului celor trei...

Mii de experți și oameni de știință s-au raliat apelului celor trei experți de la Harvard, Oxford și Stanford împotriva lockdown-ului

Peste 8.000 de practicieni medicali și peste 4.000 de oameni de știință din domeniul medical au semnat „Marea Declarație Barrington text care avertizează că politicile de „lockdown” (izolare și restrângere la minimum a activității, în încercarea de a limita pandemia – n.r.) riscă să aibă un impact devastator asupra sănătății fizice și psihice a cetățenilor, precum și a societății în ansamblu.

Scrisoarea, inițiată de trei experți de talie mondială de la Harvard, Oxford și Stanford, cere ca măsurile de protecție să se concentreze mai degrabă pe cei vulnerabili, în timp ce oamenii sănătoși să-și urmeze cursul normal al vieții. Această declarație a fost tradusă și publicată, în premieră pentru România, de către siteul R3Media.

Totuși, această petiție internațională nu întrunește consensul comunității științifice, susține Digi 24. Criticii ei spun că o abordare mai țintită ar face, dimpotrivă, mai dificilă protejarea oamenilor vulnerabili în ansamblu. În plus, riscul unor complicații pe termen lung din cauza coronavirusului i-ar putea pune și pe alții în zona de risc.

66 de medici din Regat, inclusiv personalități din cadrul Asociației Medicale Britanice și din mediul universitar, i-au scris ministrului sănătății și i-au spus că atunci când se iau decizii politice nu se acordă suficientă atenție „consecințelor non-COVID”.

În declarație sunt recomandate și câteva măsuri pentru a-i proteja pe cei vulnerabili: testarea regulată a personalului din azilele de bătrâni și folosirea cât mai mult posibil a unor angajați care deja au căpătat imunitate; celor bătrâni să li se aducă acasă cumpărăturile și pe cât posibil să se întâlnească afară cu ceilalți membri ai familiei, și nu înăuntru. Măsurile simple de igienă, cum ar fi spălarea mâinilor și statul acasă atunci când ești bolnav, ar trebui să fie regulă generală.

În schimb, tinerii care nu sunt în zona de risc ar trebui să fie lăsați să lucreze normal; școlile și universitățile ar trebui să rămână deschise pentru predarea față în față; evenimentele sportive și activitățile culturale să fie reluate, iar restaurantele redeschise.

Marea Declarație Barrington poate fi citită integral, în limba română, aici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE