ACTUALITATEMihai Neamțu după Eurovision: Trăim vremuri care distrug competițiile de muzică, sport,...

Mihai Neamțu după Eurovision: Trăim vremuri care distrug competițiile de muzică, sport, frumusețe sau cultură generală din rațiuni de corectitudine politică

Scriitorul și teologul Mihai Neamțu a comentat ultima ediție a concursului Eurovision, acolo unde voturile a șase țări au fost anulate de către organizatori, pentru a fi transferate Ucrainei.

Neamțu constată că „e judecată nu vocea interpretului, ci conformismul lui social. Se premiază nu măiestria, ci alinierea ideologică”.

„Eurovision a ajuns o mare porcărie. Contează orice, dar nu talentul muzical ori sensibilitatea artistică. Trăim vremuri care distrug competițiile de muzică, sport, frumusețe sau cultură generală din rațiuni de corectitudine politică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu mai contează excelența intelectuală, atletică sau culturală a concurenților. E judecată nu vocea interpretului, ci conformismul lui social. Se premiază nu măiestria, ci alinierea ideologică.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media

Pe vremea lui Ceaușescu, nu puteai ajunge director de școală ori șef de întreprindere dacă nu îți declarai (chiar și ipocrit) adeziunea la Manifestul Partidului Comunist. Astăzi nu se vorbește despre revoluția proletariatului, ci despre revoluția minorităților.

Iată noul colectivism: darurile tale șlefuite prin sudoare și muncă sunt mai puțin importante decât susținerea acordată unui anumit curcubeu (altul decât cel văzut de Noe).

Nu ești obsedat de chestiunea sexualității? Nu aderi la tribul progresist? Vei fi depunctat, penalizat sau marginalizat. Nu vrei să împarți lumea între minorități și majorități? Comisarii PC te vor încondeia. Niște lătrăi ignari și complexați au ajuns să terorizeze tinerele talente și să impună pretutindeni reflexul auto-cenzurii.

De ce nu-i suficient să fiu un profesionist, astăzi, păstrându-mi simțul pudorii? De ce opiniile mele private sunt analizate de un juriu plătit din bani publici? Iată întrebări care vor rămâne și anul acesta fără un răspuns”, a scris autorul „Vocii Libertății”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Aceasta coada de topor, CTP, declara ca Romania si juriul roman se fac vinovati de frauda la Eurovizion. Aceasta specie de vietuitoare este sanatoasa mintal sau tradator de tara?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...