ACTUALITATEMihai Chirica, primarul Iașului: Ne interesează foarte mult să creăm un context...

Mihai Chirica, primarul Iașului: Ne interesează foarte mult să creăm un context care să nu prejudicieze sărbătoarea religioasă a orașului nostru

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat recent că Sărbătorile Iașului nu se vor desfășura ca de obicei, dată fiind situația epidemiologică actuală. Partea religioasă a sărbătorilor, praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva, va fi prioritară și se fac pregătiri temeinice pentru a asigura buna desfășurare a acesteia.

„În primul rând, s-a luat decizia ca să nu se mai organizeze acele evenimente pe care le făcea Primăria la aceste sărbători, cum ar fi concert, parc de distracții, de asemenea târg de vinuri și toate motivate de faptul că nu putem să ne permitem să aglomerăm oamenii. S-a renunțat și la toate evenimentele sportive, pentru că ele sunt interzise în condițiile actuale de pandemie și nu sunt organizate de ligi acreditate la federațiile române de sport.

Încercarea este cât se poate de clară – de a oferi pentru celelalte evenimente religioase un context care să permită desfășurarea lor. E adevărat, cu măsuri de precauție pe care trebuie să le luăm în continuu, pe toată perioada evenimentului religios.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ne interesează foarte mult să avem tot ce ne trebuie la îndemână, mă refer la materiale dezinfectante, măști de protecție și mănuși, pentru a putea susține acest eveniment, mai ales în partea lui religioasă, pentru a putea disipa cât mai mult aglomerațiile și a crea un context cât de cât apropiat de cel pandemic în care ne aflăm, dar care să nu prejudicieze sărbătoarea religioasă a orașului nostru.

Prin crearea acestor perimetre în care oamenii să înțeleagă că nu au cum să se adune într-un mod nelimitat în curtea Mitropoliei sau în alte spații publice pe care le vom organiza noi, că lucrurile vor trebui să fie monitorizate permanent, că va trebui să aducem un număr mult mai mare de voluntari decât am făcut-o vreodată și, sigur, cu niște planuri de mobilitate a pelerinilor, astfel încât fluxurile să fie clare, pe unde intră, pe unde ies și capacitatea de a se întâlni unii cu ceilalți cât mai mult diminuată.

În zonele în care sunt intrate în carantină acele localități, ei nu se pot deplasa decât pentru niște motive foarte clar întemeiate de lege. Legate de locul de muncă, de măsuri privind asigurarea sănătății, alimentație și lucruri care sunt strict necesare. Prin urmare, nu cred că vor putea părăsi localitățile acele autocare din localități unde indicele de infectare este spre carantinarea localității.

Este una dintre măsurile pe care Mitropolia a avansat-o ca și posibilitate, de a mai disipa, așa cum spuneam adineauri, aglomerația pe o perioadă mai lungă de timp și în felul acesta să evităm contactele multiple, pe de-o parte.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Pe de altă parte, eu fac apel la înțelepciunea fiecărui pelerin, fiecărui credincios, a fiecărui om care cu iubire se apropie de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva și să înțeleagă faptul că Sfânta este permanent aici.

Este adevărat că este ziua ei pe 14 octombrie, dar este permanent aici și poate fi vizitată oricând. O parte dintre pelerini deja au trecut, mai ales în acest weekend, pe la Sfânta Cuvioasă Parascheva din diverse localități, de pe tot teritoriul României și, spunem noi și credem noi, că acei oameni nu vor mai veni încă o dată, în preajma sărbătorilor.

Deci acest lucru se vede că ar avea un conținut logic și organizatoric cât se poate de firesc și noi ca Primărie susținem acest lucru.”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașului.

Acesta a suferit o serie amplă de atacuri în ultima perioadă. Deși nu a fost deloc de acord cu desfășurarea marșului LGBT din Iași, acesta totuși a avut loc – fapt care a îndemnat ambele tabere (atât cea pro-marș, cât și cea anti) să critice Primăria Municipiului.

Și de această dată, au apărut reacții negative dure la adresa lui, fiind criticat atât pentru faptul că permite și dă o importanță deosebită aspectului religios al sărbătorilor, cât și pentru faptul că ar încălca libertatea religioasă a credincioșilor.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. adica 5000 de leproshi s-au ADUNAT FARA LIMITE ;a “congresul” slugilor satanei sorosh, DAR DE SARBATOAREA SF. PARASCHEVA TOTUL ESTE “CU MASURA” IDEOLOGIEI IPOHONDRIEI? ADANCA ESTE GHENA IN CARE VOR FI OSANDITE SUFLETELE VOASTRE NEMERNICILOR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...