ȘTIRIOrganizatorii anunță că vor organiza prima paradă LGBT din istoria Iașiului, pe...

Organizatorii anunță că vor organiza prima paradă LGBT din istoria Iașiului, pe 1 octombrie.Primăria susține că nu a autorizat marșul, deși există un document care afirmă contrariul

Asociația Rise Out a anunțat, miercuri, că va organiza primul marș LGBT din istoria municipiului Iași. Evenimentul va avea loc pe 1 octombrie, în ziua unei mari sărbători ortodoxe: Acoperământul Maicii Domnului.

LGBT-iștii au postat pe pagina de facebook un anunț în acest sens, amintind și condițiile necesare participării la eveniment.

„Deoarece nu am putut organiza evenimentul Ride for Pride, am luat decizia de a organiza Marșul Iași Pride 2021, respectând noile reglementări legate de situația pandemiei COVID-19. Așadar, vă rugăm să citiți cu atenție mai jos condițiile de participare la marș pentru o bună desfășurare a manifestării. Mulțumim! ‼️

Vineri, 1 octombrie, încheiem primul festival Iași Pride printr-un marș istoric al comunității LGBTQ din Iași! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈
17:00 ━ Punct de plecare: Spațiul public din fața Casei de Cultură a Studenților Iași
Traseu: Casa de Cultură a Studenților Iași – Bulevardul Independenței – Str. Elena Doamna – Str. Anastasie Panu – Piața Palatului Culturii
‼️ Conform legislației în vigoare, participarea la marș se va face cu respectarea măsurilor de igienă și distanțare fizică, precum și prin:
– un număr de participanţi de maximum 100 de persoane;
– purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toţi participanţii;
– prezentarea adeverinței de vaccinare (la cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare) SAU a certificatului verde SAU dovada unui test RT-PCR negativ efectuat în urmă cu maximum 72 ore SAU test ANTIGEN rapid efectuat în urmă cu maximum 24 de ore”, sună anunțul „Rise Out”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Problema este că Primăria Municipiului Iași a reiterat faptul că nu și-a dat acordul pentru o asemenea manifestare.

„Referitor la ultimele speculații din spațiul public legate de intenția de organizare a unei manifestări LGBTQ în cursul zilei de vineri, 1 octombrie, conducerea Primăriei Municipiului Iași precizează următoarele:

Respectăm Constituția României și prevederile europene referitoare la drepturile și libertățile tuturor cetățenilor.

Respectăm solicitările Asociației Rise Out, dar și miile de mesaje și solicitări ale ieșenilor care nu sunt de acord cu mișcarea LGBTQ.

Până la această oră, Primarul Municipiului Iași nu a aprobat un marș LGBTQ pentru ziua de 1 octombrie.

Astăzi, începând cu orele 14:00, a fost din nou solicitată cererea, în condițiile trecerii Municipiului Iași în scenariul roșu pandemic.

Primarul Iașului a cerut să fie evitat orice amestec nepotrivit în viața spirituală a orașului în zona Ștefan cel Mare și Sfânt atât din motive de pandemie, cât și datorită profilului populației și numeroaselor alerte venite din partea unor cetățeni care se împotrivesc acestor manifestări.

Având în vedere faptul că pe 1 octombrie este o manifestare religioasă importantă ortodoxă, pentru a evita orice posibil incident, Primarul Municipiului Iași consideră că organizarea unui marș LGBTQ nu este potrivit, nu va semna aprobarea unui asemenea marș și va reanaliza acesta subiect după Sărbătorile Iașului”, sună mesajul oficialilor ieșeni.

De cealaltă parte, Asociația Rise Out a pus la dispoziția publicului un document din care reiese că Primăria Iași a autorizat, în primă fază, mitingul (foto mai jos).

După cum relata R3media anterior, și Mitropolia Moldovei și Bucovinei a reacționat față de desfășurarea acestui marș, condamnând această situație.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Nu, din documentul postat de Dvs. reiese ca nu a fost autorizat acest mars.
    Se poate citi clar in dreptul stampilei scrie clar “Refuz”.

    Ceea ce ati scris in acest articol este dezinformare.

    • Facem pe proștii, cumva? Se vede clar că documentul este unul de aprobare. La art 1. „Se aprobă solicitarea…”…Este clar că apariția scrisului cu pixul este ULTERIOR semnării și aprobării documentului. Adică exact ce-am scris și noi. Mai ușor cu acuzațiile pe scări

    • Cristina: acum ce o să sărbătoriți, pozițiile sexuale creative? :))) și vă mirați că lumea vă disprețuiește. păi logic, niște obsedați sexual exhibiționiști nu merită respect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...