ACTUALITATEMetaanaliză publicată în Jurnalul European de Epidemiologie: Rata de mortalitate la persoane...

Metaanaliză publicată în Jurnalul European de Epidemiologie: Rata de mortalitate la persoane cu vârsta între 10 – 25 ani este de maxim 0,01%. Procentul reacțiilor adverse la Pfizer este de 0,4%

O metaanaliză publicată în Jurnalul European de Epidemiologie (European Journal of Epidemiology) în decembrie 2020, arată că rata de mortalitate (numărul de morți raportat la numărul de infectări cu coronavirus)  este foarte mică la copii și în general la persoanel sub 25 de ani: de 0,002% la maxim 0,1%.

Mai precis, rata de mortalitate (numărul de morți raportat la numărul de infectări cu coronavirus) este, în medie, de: 0,002% la 10 ani (din 100.000 de copii supraviețuiesc 99.998 – rata de supraviețuire este de 99,998%), de 0,01% la 25 de ani (din 10.000 de tineri supraviețuiesc 9.999 – rata de supraviețuire este de 99,99%) și crește progresiv spre 0,4% la 55 de ani (din 1.000 de persoane supraviețuiesc 996 – rata de supraviețuire este de 99,6%), 1,4% la 65 de ani (rata de supraviețuire este de 98,6%), 4,6% la 75 de ani (rata de supraviețuire este de 95,4%) și 15% la 85 de ani (rata de supraviețuire este de 85%).

„Studiile privind prevalența COVID-19 au fost colectate prin efectuarea unei căutări online a articolelor publicate, a pre-printurilor și a rapoartelor guvernamentale care au fost diseminate public înainte de 18 septembrie 2020. Analiza sistematica a cuprins 113 studii, dintre care 27 de studii (care acoperă 34 de locații geografice) au îndeplinit criteriile de includere și au fost incluse în meta-analiză.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ratele de mortalitate a infectiei (Infection Fatality Rate – IFR) specifice vârstei au fost calculate utilizând datele de prevalență coroborate cu decesele raportate la 4 săptămâni după data de mijloc a studiului, reflectând decalaje tipice între decese și raportarea acestora. Procedurile de meta-regresie din Stata au fost utilizate pentru a analiza rata fatalității infecției (IFR) în funcție de vârstă.

Analiza constată o relație exponențială între vârstă și IFR pentru COVID-19. IFR-ul specific vârstei estimat este foarte scăzut pentru copii și tineri ( 0,002% la 10 ani și 0,01% la 25 de ani), dar crește progresiv la 0,4% la 55 de ani, 1,4% la 65 de ani, 4,6% la 75 de ani și 15% la 85 de ani.

Mai mult decât atât, rezultatele  indică faptul că aproximativ 90% din variația IFR-ului populației în diferite locații geografice reflectă diferențele în compoziția de vârstă a populației și măsura în care grupurile de vârstă relativ vulnerabile au fost expuse la virus.

IFR-ul global pentru COVID-19 nu trebuie privit ca un parametru fix, ci ca fiind intrinsec legat de patternul de infecții specific vârstei. În consecință, măsurile de sănătate publică pentru atenuarea infecțiilor la vârstnici ar putea reduce substanțial numărul total de decese”, se arată în abstractul metaanalizei. Documentul integral poate fi consultat aici.

Trebuie precizat că documentul a fost publicat și pe siteul National Library of Medicine, din Statele Unite ale Americii, și a fost coordonat de șase oameni de știință.

În același timp, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din Statele Unite a  raportat0,4% dintre persoanele cu vârsta între 12-15 ani au raportat cel puțin un efect advers după vaccinarea cu Pfizer.

Serul Pfizer este cel aprobat de EMA pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 12-15 ani din Uniunea Europeană.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

  1. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din Statele Unite a raportat că 0,4% dintre persoanele cu vârsta între 12-15 ani au raportat cel puțin un efect advers GRAV după vaccinarea cu Pfizer.
    Daca se analizeaza TOATE efectele adverse sistrmice dupa Pfizer la grupa aceasta de varsta, procentul ajunge la 90%!

  2. un jeg vandut si santajat care ar da orice pentru a nu ajunge la parnaie. colonel ? pe bune ? in ce razboaie a luptat? in razboiul hibrifd schwab intru genocid mondial?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...