sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEMesajul către părinți al episcopului Maramureșului înainte de Postul Sf. Marii: Plecați...

Mesajul către părinți al episcopului Maramureșului înainte de Postul Sf. Marii: Plecați genunchii în rugăciune de seară în fața icoanei Maicii Domnului, cu candela aprinsă

PS Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a ținut să trimită un mesaj credincioșilor, cu ocazia începutului Postului Adormirii Maicii Domnului, informează pagina oficială a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

El i-a îndemnat pe credincioși să se roage stăruitor, seară de seară, Maicii Domnului.

„Cunoscând din copilăria noastră evlavia credincioșilor Bisericii străbune față de Maica Domnului și tradițiile legate de preacinstirea și sărbătorile ei, Vă îndemnăm cu părintească dragoste ca împreună să plecăm genunchii la ceas de seară, la slujba Paraclisului Maicii Domnului, una din capodoperele imnografice ale Ortodoxiei noastre, cu un conținut pe măsura vremurilor și strâmtorărilor pe care le trăim, din pricina acestei nesfârșite molime care tulbură și afectează umanintatea, numită pandemia de coronavirus, și să-i cerem izbăvire, mântuire, grabnică alinare și vindecare tuturor celor bolnavi.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Să-i cerem cu stăruință să mijlocească la Fiul Său, Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, să ne ierte nouă toate păcatele și să ne dăruiască vreme de îndreptare și de mântuire”, a scris episcopul.

El a avut un mesaj special pentru părinți, pe care i-a încurajat să-și educe copiii cu credință, pentru ca atunci „când vor crește, să facă diferența între lumină și întuneric, între frumusețe și urâțenie, între raiul fericirii și iadul suferinței”.

 Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Voi, părinții, creștinii, mama și tata, ocrotiți-vă copiii, căci ei sunt îngerii pe care Dumnezeu vi i-a încredințat să-i păziți curați și luminați de credință și de har ceresc. Luați-i de mânuță, așa cum o faceți de altfel, și duceți-i în casa lui Dumnezeu, în Sfânta Biserică, la icoana Maicii Domnului și, îngenunchind împreună, rugați-o să vă ajute să-i puteți ocroti și salva și să întindă peste ei iubirea și ocrotirea ei de Mamă, acoperindu-i de orice rău și întuneric și de demonii care vor sa le fure sufletele și viața lor curată.

Priviți la icoana Maicii Domnului cu câtă dragoste și grijă de mamă își strânge Fiul la piept, fericită și împlinită și aduceți-vă aminte de versurile din priceasna inspirata închinată mamei, care zic așa:
„Mamă, nu uita că Fiul care-l strângi la piept
Poți să-l crești ori un netrebnic ori un suflet drept,
Poți să crești din el un înger ori un ticălos,
Pentru asta vei răspunde-n fața lui Hristos.
Mamă, nu uita, nu uita, nu uita datoria ta
Nu-ți uita răspunsul greu către Dumnezeu.”

Plecați genunchii în rugăciune de seară în fața icoanei Maicii Domnului din colțul de rugăciune al familiei, cu candela aprinsă, toți: mama, tata și pruncuții, și învățați-i să trăiască în Rai cu îngerii și sfinții ca să poată atunci, când vor crește, să facă diferența între lumină și întuneric, între frumusețe și urâțenie, între raiul fericirii și iadul suferinței.

Așa ne-au crescut părinții noștri sfinți pe noi, așa se cuvine să ne creștem și educăm copiii care ne vor moșteni tot ce avem noi mai scump și sfânt: Familia, Biserica, Neamul și Țara”, a continuat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

PS Iustin a numit România „Țara lui Dumnezeu”, „pământ sfânt binecuvântat și sacralizat de milioanele de morminte ale sfinților mărturisitori, ale eroilor neamului și ale strămoșilor noștri sfinți și drepți, mult cinstitori și temători de Dumnezeu și păstrători ai rânduielilor sfinte”.

„Părinții pustiei și cronicarii creștini din vechime, au numit acest colț de Europă civilizată și binecuvântată, România: „Grădina Maicii Domnului”. Pe bună dreptate i-au dat acest nume pe care îl păstrăm și îl afirmăm cu bucurie și mândrie nepăcătoasă, iar motivul pentru care au numit-o așa se găsește în mulțimea bisericilor, mulțimea mănăstirilor și a răstignirilor – tezaurul nostru sacru și bogăția noastră inestimabilă pe care noi, cei de astăzi, o chivernisim împreună cu Dumnezeu și Maica Domnului”, a explicat ierarhul maramureșean.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate