ACTUALITATE Medicii de familie, plătiți să vaccineze românii. Premierul Florin Cîțu: Este o...

Medicii de familie, plătiți să vaccineze românii. Premierul Florin Cîțu: Este o schemă de motivare pentru participarea la campania de vaccinare

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că medicii de familie care participă la campania de vaccinare vor fi plătiți suplimentar, o ordonanță de urgență în acest sens urmând să fie aprobată săptămâna viitoare.

Premierul a făcut această declarație la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Întrebat despre ordonanța de urgență prin care medicii de familie vor fi plătiți pentru a participa la vaccinarea românilor, premierul Cîțu a răspuns:

„A fost astăzi în prima lectură. Săptămâna viitoare o să fie aprobată (…). Suplimentar, au fost introduse – dar nu este o formă finală – un mod de a motiva şi medicii de familie să participe la această campanie de vaccinare. Sumele… vom vedea, vom discuta asupra acestor sume. Nu ştiu dacă rămân cele finale din acest proiect de ordonanță. Dar faţă de proiectul inițial, a fost introdusă şi o schemă de motivare pentru medicii de familie, ca să ajute la campania de vaccinare”, a explicat premierul Florin Cîțu.

Acesta a menționat că ordonanța va fi aprobată săptămâna viitoare.

„Va fi în procedură de avizare şi, în funcţie de cum vor fi ministerele care vor mai introduce sau adăuga lucruri, vom vedea cum va arăta. Eu zic că schimbarea majoră este introducerea acestei scheme de motivare pentru medicii de familie. Știm foarte bine, pot ajuta foarte mult în acest moment”, a subliniat Cîțu.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzelor conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 7.859 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite