joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEMasca devine obligatorie în școli pentru copiii care au împlinit cinci ani....

Masca devine obligatorie în școli pentru copiii care au împlinit cinci ani. Care sunt excepțiile de la regulă

Masca devine obligatorie în toate unitățile de învățământ odată cu redeschiderea fizică a școlilor, de luni. Ministerele Educației și Sănătății au anunțat că de la această regulă fac excepție copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. Evident, purtarea măștii nu se aplică în timpul exercițiilor sau activităților sportive.

Pentru persoanele care nu pot purta mască este recomandată participarea la cursuri online, în locul prezenței fizice fără mască.

„Regulile și excepțiile privind purtarea măștii sunt stabilite de Ministerul Sănătății care are ca atribuție principală elaborarea de politici, strategii şi programe de acţiune în domeniul sănătăţii populaţiei, în Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 din 22 mai 2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Potrivit actului normativ mai sus-menționat, preluat și în Hotărârea de Guvern nr.3 din 12 ianuarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

În funcţie de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unităţii, pot exista unele excepții, de la purtatul măștii, în conformitate cu dispozițiile cuprinse la subpct 2, Pct.I din Anexa Ordinului 874/81/2020, astfel:

a) angajatul este singur în birou

b) persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;

c) persoana desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.);

d) prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;

e) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Persoanele alergice la materialele din care sunt confecționate măștile pot purta măști confecționate din alte materiale decât cele la care se știu alergice sau alte forme de protecție (de exemplu viziere).

Persoanele cu afecțiuni respiratorii cronice cu capacitate redusă de oxigenare au un risc crescut de a dezvolta forme severe de COVID -19 și de aceea este recomandată participarea lor on-line la activitățile didactice in locul prezenței fizice fără mască. Astfel, din dispozițiile legale mai sus menționate, rezultă că excepțiile se aplică în funcție de evaluarea riscului efectuat de medicul de medicina muncii al unității, sau de medicul curant pentru persoanele ce prezintă alergii”, au transmis cele două ministere în cadrul unei declarații comune.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. CRETINOIZI!!!!!!
    Nu poti impune copiilor peste 5 ani sa poarte masca.
    1. Deja copii au dezvoltat imunitate la covidel si oricum masca nu protejeaza, ci doar dezvolta alte boli mai ales la copii sub 16 ani.
    2. Daunele psihice, fizică și spirituală de obligația de a purta măști în timpul școlii și de a-și păstra distanța unii fată de alții și fată de alte persoane, vor fi mult mai grave si mai de durata decat nepurtarea mastii.

    Deci mentin: CRETINOIZI care forteaza lucrurile astfel incat pe viitor sa poata impune cat mai usor o dictatura medicala la fel de imorala, fara sens ca si cea fascista

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE