ACTUALITATEMarian Oprișan, demis din funcția de președinte al organizației PSD Vrancea. Viorica...

Marian Oprișan, demis din funcția de președinte al organizației PSD Vrancea. Viorica Dăncilă, înlocuită de la organizația de femei

Marian Oprișan a fost demis din funcția de președinte al organizației PSD Vrancea, după ce a refuzat să demisioneze, informează Digi24.

Marcel Ciolacu și-a asumat interimar funcția.

În ședința CPN al PSD, președintele Marcel Ciolacu i-a cerut lui Marian Oprișan demisia din fruntea organizației PSD Vrancea. Marcel Ciolacu a propus înlocuirea lui Oprișan cu Cristian Misăilă, primarul orașului Focșani. Potrivit unor surse participante la ședință, Marian Opriașn a refuzat să își dea demisia. Acesta susține că a câștigat alegerile la Vrancea, unde va face majoritate cu ALDE în Consiliul Județean, chiar dacă a pierdut șefia CJ.

La ședința social democraților, a fost schimbat și Niculae Bădălău de la șefia organizației PSD Giurgiu, după rezultatul prost de la locale. Bădălău a fost înlocuit de finul său, Marian Mina.

Viorica Dăncilă a fost înlocuită din funcția de președinte al Organizației de femei a PSD.

„Am decis anumite schimbări în structura partidului. De astăzi, președinte interimar OFSD este Doina Federovici, primul președinte de CJ din partea PSD. La organizația Giurgiu domnul Bădălău s-a retras și a fost înlocuit cu domnul Mina. La Vrancea am preluat eu interimar șefia organizației Vrancea. De la Liga alegerilor locali a fost schimbat domnul Făgădău, care nu a luat un nou mandat, cu domnul Cristian Gentea, noul primar al Piteștiului. În următoarele trei zile voi avea întâlniri cu toți președinții de organizații și vom face analize și este posibil să mai vină și alte schimbări la următoarea ședință”, a anunțat Marcel Ciolacu, la finalul ședinței CPN.

Președintele PSD a explicat și care a fost motivul pentru care a decis să îl înlocuiască pe Marian Oprișan, care a refuzat să demisioneze.

„Am avut discuții cu anumiți lideri să nu candideze pentru că cifrele arătau că vor pierde. Și-au asumat alte păreri care nu au dus la câștig”, a spus Ciolacu.

Marian Oprișan a pierdut la alegerile de pe 27 septembrie pentru șefia Consiliului Județean Vrancea, însă în ședința CPN al PSD acesta a susținut că a obținut un rezultat bun în județ, unde PSD ar urma să își asigure alături de ALDE majoritatea în Consiliul Județean.

Liderii PSD s-au reunit, luni, în ședința Consiliului Politic Național, o ședință de analiză a rezultatului de la alegerile locale. Fiecare organizație discută cu conducerea centrală rezultatul obținut. La ședința organizată în sistem de videoconferință nu a participat însă și liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan.

Marian Oprișan a fost liderul PSD Vrancea încă din 1993, când această formațiune se numea PDSR. A fost Președintele Consiliului Județean Vrancea între 2000 și 2020.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate