vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATEMarian Munteanu spune că protestele din 2017 au fost organizate de-afară, nu...

Marian Munteanu spune că protestele din 2017 au fost organizate de-afară, nu pe plan local: Au acționat niște forțe consistente. USR/PLUS? Niște socialiști mai moderni, cu tablete și trotinete

Marian Munteanu, liderul Pieței Universității din 1990, a vorbit despre protestele din 2017 și despre legătura acestora cu USR/PLUS.

El spune că acea formațiune nu putea organiza protestele, pentru că nu avea resursele necesare. În opinia lui Marian Munteanu, protestele respective au fost inițiate din afară. El a adăugat că protestele respective au fost gândite de oameni care știau foarte bine ce fac.

Munteanu a precizat că USR/PLUS sunt socialiști, dar unii mai moderni, cu tablete și trotinete. Antropologul a spus că societatea românească a devenit aproape integral, de stânga.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Iată dialogul cu Marius Tucă:

MM: USR-PLUS sunt ca PSD-ul, dar mai puțin serioși. Sunt socialiști. Ei sunt socialiști mai moderni, cu tablete și trotinete

Protestele din 2017 nu au fost cele ale USRPLUS. Acea entitate nu ar fi putut niciodată organiza…Acolo au acționat niște forțe consistente…

MT: Serviciile.

MM: Le putem numi cum vrem. Că nu întotdeauna că ele se suprapun. Sunt niște confrerii, care reprezintă idei cu rezonanțe sociale și chiar politice. Este o realitate.

Revenind. Ca dovadă că nu au organizat acele evenimente e că nu reușesc să organizeze minime structuri politice. Nu spun că nu vor reuși.

Nu este ceva local. Crezi că este vreo emulație internă?

Campania pentru protestele din 2017 a fost foarte inteligentă. A fost gândită de oameni care se pricep. S-au alocat resurse puternice și a avut succes”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Toate mișcările activiste de extrema stângă sunt finanțate din exterior. Cel mai bun exemplu este mișcarea de la Cluj-Napoca Salvați Roșia Montana. A început cu fenomenul FânFest în anii 2000 organziat de Tinerii mânioși: Mihnea Blidariu, Mihai Goțiu, Adrian Dohotaru, Istvan Szakats și alții. Au creat un festival anual de muzică pe platoul montan de la Roșia Montana care a creat emulație socială și a strâns mii de simpatizanți. În câțiva ani s-a creat o masă demografică mare de manevră. În paralel au început manifestațiile ilegale în centrul Clujului, inițial cu câteva zeci de oameni, apoi cu sute și chiar mii. Prin 2010-2012 viața socială și mondenă a orașului era dominată de acest grup. Aveau zeci de mii de simpatizanți. Fenomenul a stagnat câțiva ani până a explodat după tragedia de la Colectiv. Majoritatea clujenilor au fost manipulați de media activistă. Clujul a devenit orașul din estul Europei cel mai îndoctrinat ideologic. Este vorba de modalități foarte rafinate de manipulare a mulțimilor realizate de experți care au mulți bani să plătească cozi de topor care să iasă în piață și multe siteuri și postaci pe fb care să dezvolte progresiv starea de spirit necesară în spațiul virtual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE