ACTUALITATEMarea Britanie va recunoaște animalele domestice și sălbatice drept ființe cu drepturi

Marea Britanie va recunoaște animalele domestice și sălbatice drept ființe cu drepturi

Animalele vor fi recunoscute de legea britanică drept ființe cu drepturi, a anunțat guvernul de la Londra, care urmează să introducă o serie de legi cuprinzătoare prin care să interzică practici precum exportul de animale vii sau vânătoarea de trofee – legea se referă atât la animalele domestice, cât și la cele sălbatice, potrivit BBC și The Guardian.

Reformele anunțate vor fi adoptate ca set de legi, printre care o lege care va recunoaște animalele drept „ființe cu simțire” (sentient). Protecția se va aplica și animalelor din străinătate, prin interdicții asupra comerțului de fildeș, aripioare de rechin etc.

„Suntem o țară de iubitori de animale și suntem prima țară a lumii care adoptă legi pentru bunăstarea animalelor. Planul nostru de acțiune pentru bunăstarea animalelor va duce la îndeplinirea angajamentului nostru pentru interzicerea exportului de animale vii, pentru interzicerea ținerii primatelor ca animale de companie și vom adopta noi legi împotriva contrabandei cu căței.”, a declarat George Eustice, Ministrul Mediului din guvernul Regatului Unit.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Reformele ar încerca să reducă furtul de animale de companie. Totodată, zgărzile cu șocuri electrice vor fi total interzise. În cadrul unui nou regim de subvenții, țăranii ce dețin animale de curte vor primi ajutoare materiale pentru întreținerea în condiții cât mai bune ale animalelor.

Legea stipulează că animalele au capacitatea de a simți foame și durere și sunt conștiente de ce li se întâmplă. Reclame la practici folosite în alte țări, precum călărirea elefanților, vor fi și ele interzise, conform BBC, citat de Digi24.

Grupurile și organizațiile pentru protecția și bunăstarea animalelor se declară încântat de reformele adoptate de Guvern, însă au atras atenția că „este nevoie de acțiune continuă” și că această legislație „nu reprezintă doar expresia respectului față de animale ci și o metodă eficientă de combatere a schimbărilor climatice, rezistenței la antibiotice și de combatere a pandemiilor”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...