luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEMarea Britanie | Rație la fructe și legume în unele magazine. Penuria...

Marea Britanie | Rație la fructe și legume în unele magazine. Penuria „ar urma să dureze câteva săptămâni“

În unele magazine din Marea Britanie au fost impuse limite în ceea ce privește achiziționarea de fructe și legume de către clienți, conform Wall Street.

Măsura a fost impusă pentru a le asigura disponibilitatea pentru toată lumea, pe fondul unei penurii a acestor produse, a anunțat Federaţia Comercianților, BRC (British Retail Consortium).

Andrew Opie, responsabil al federației, a precizat că penuria este favorizată în principal de condițiile meteorologice din nordul Africii și sudul Europei, care au perturbat recoltarea anumitor tipuri de fructe.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Perturbările „ar urma să dureze câteva săptămâni“, a precizat Opie.

„Supermarketurile sunt capabile să gestioneze problemele lanțului de aprovizionare și lucrează cu agricultorii pentru a asigura accesul clienților la o gamă largă de produse proaspete“, a mai spus el.

Limită la cumpărături: 3 roșii, ardei și castraveți

„Ca și alte supermarketuri, am introdus o limită temporară de trei pentru fiecare produs la un foarte mic număr de fructe și legume“, a spus pentru AFP un purtător de cuvânt al unui lanț de magazine.

Măsura vizează loturile de roșii, ardei, castraveți, salată, broccoli, conopidă şi zmeură.

În decembrie 2022, agricultorii britanici au avertizat că Regatul Unit se îndreaptă hotărât spre o criză de aprovizionare în sectorul alimentar, din cauza creșterii costurilor cu care se confruntă cei care lucrează în acest sector.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate