luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEO mamă creștină dă în judecată școala fiului său de 4 ani...

O mamă creștină dă în judecată școala fiului său de 4 ani pentru că i-a obligat copilul să meargă la un marș LGBT, în ciuda opoziției sale

O mamă creștină din Regatul Unit dă în judecată școala fiului ei pentru că i-a obligat copilul de 4 ani să participe la o paradă LGBT fără consimțământul ei, informează Rmx.news.

Cazul, care este primul de acest gen, se referă la un eveniment din iunie 2018 la Heavers Farm Primary School din South Norwood, sud-estul Londrei. Directorul școlii i-a spus mamei copilului, Izzy Montague, că fiul ei nu poate renunța la marșul LGBT, în ciuda credințelor ei creștine.

Mama solicită acțiuni în justiție împotriva școlii pe motive de discriminare directă și indirectă, victimizare și încălcare a obligațiilor legale în temeiul Legii educației din 1996 și al Legii privind drepturile omului din 1998.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Miercuri, la Tribunalul Județean din Centrul Londrei s-a aflat cum școala a trimis o scrisoare tuturor părinților înainte de eveniment, detaliind modul în care marșul LGBT intenționează să „sărbătorească diferențele” dintre elevii școlii „care îi fac pe ei și familiile lor speciali”.

Cu toate acestea, când doamna Montague a răspuns la scrisoarea și a cerut permisiunea de a-și scuza fiul de la școală în ziua evenimentului, din cauza temerilor că va fi „implicat într-o manifestare publică de aderare la opiniile pe care ea nu le-a acceptat”, școala a refuzat.

Judecătorul a declarat că a fost convingerea reclamantei că homosexualitatea este „considerată a fi cel mai grav dintre păcatele capitale”.

În timpul ședinței de judecată, doamna Montague și-a exprimat îngrijorarea nu numai cu privire la marșul mândriei, ci și cu privire la conținutul educațional care i-a fost arătat fiului ei de 4 ani în timpul orelor. Într-o carte pe care copiii o citeau, au existat referiri la o „familie” de același sex.

Întrebată de avocatul școlii cu privire la conținutul scrisorii care detaliază evenimentul, mama a spus că a simțit că a fost o încercare „de a ne îndoctrina, dând de înțeles că face parte din lege sau din valorile britanice, sau că făcea parte din curriculumul național; încerca să vândă ceva pe care nimeni nu voia să-l cumpere.”

„Mă simțeam ca și cum imi povestea despre ceva care are de-a face cu valorile britanice și cumva nu aderam la valorile britanice”, a adăugat ea.

Ea a spus instanței că a recunoscut importanța promovării diversității și egalității, dar consideră că acest lucru se poate face fără a încălca convingerile religioase ale indivizilor.

Doamna Montague este susținută în timpul audierii de către Centrul juridic creștin.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate