ACTUALITATELudovic Orban: Nu există egal pentru frauda politică pe care se pregătește...

Ludovic Orban: Nu există egal pentru frauda politică pe care se pregătește să o comită Partidul Național Liberal

Ludovic Orban, fostul președinte al PNL și actual parlamentar neafiliat, a scris marți, într-o postare pe Facebook, despre colaborarea actuală dintre Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat, descriind-o ca fiind o fraudă politică „fără egal”.

Fostul premier a relatat, pe scurt, evenimentele din ultimul timp care au dus la această turnură neașteptată. Din câte se pare, fosta alianță de guvernare se va destrăma complet, USR nemaifiind dispus să negocieze cu PNL, dacă aceștia se aliază cu PSD. Iată postarea lui Ludovic Orban:

„În toți anii scurși de la Revoluție nu există egal pentru frauda politică pe care se pregătește să o comită Partidul Național Liberal.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Suntem la mai puțin de un an de zile de la alegerile parlamentare, iar votul românilor este falsificat, răstălmăcit, răsturnat, denaturat în cea mai oribilă operațiune de furt de încredere.

În 2019, am reușit scoaterea PSD de la guvernare prin demiterea Guvernului Dăncilă, realizând pentru prima dată destituirea unui guvern PSD printr-o acțiune a Opoziției. În 2020, PNL a cerut susținerea oamenilor pentru o guvernare de dreapta și a militat, dincolo de orice dubiu, împotriva unui proiect cu Partidul Social Democrat.

În urmă cu o lună și jumătate, votul cerut în Congresul PNL, pentru moțiunea care a devenit programul politic al partidului, a fost unul împotriva unei înțelegeri cu PSD. Astăzi, actuala conducere a PNL face toate demersurile pentru readucerea PSD la guvernare.

NU există nicio explicație politică rațională pentru această decizie pentru simplul motiv că, nu numai că PNL nu a pomenit în campania electorală de această coaliție degenerată, dar întreaga campanie a fost împotriva PSD și în favoarea unei guvernări de centru-dreapta.

Înhăitarea dintre PNL și PSD, trădându-i pe cei care au votat fiecare dintre cele două partide, nu este altceva decât o modalitate de a silui o țară întreagă la o guvernare împotriva voinței poporului român.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Așa se traduce sinuciderea politică aplicată în aceste zile Partidului Național Liberal, singurul partid istoric rămas pe scena politică, dar de care își bate joc în cel mai urât mod posibil o conducere nelegitimă impusă cu forța de Iohannis.

Această cârdășie inexplicabilă dintre Iohannis și PSD mă obligă pe mine și pe colegii mei cu conștiință să nu-i lăsăm fără reprezentare politică și fără speranță pe oamenii care ne-au acordat încrederea”, a scris fostul premier, pe Facebook.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate