ACTUALITATELiviu Dragnea își face partid politic? Un senator PSD spune că noua...

Liviu Dragnea își face partid politic? Un senator PSD spune că noua grupare s-ar numi Alianța pentru România și că se strâng aderenți. ApR a mai existat în anii 90

Liviu Dragnea se pregătește să revină în politică după eliberarea din închisoare și își va face un nou partid. Fostul social-democrat a creionat deja și structura de conducere din noua formațiune, de unde nu vor lipsi Codrin Ștefănescu și Teodor Meleșcanu, informează B1 TV.

Noua formațiune a lui Liviu Dragnea se va numi Alianța pentru România (ApR). În conducerea partidului se vor regăsi Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD, și Teodor Meleșcanu, fost ministru de Externe. În plus, ar putea fi cooptate și alte figuri-cheie din perioada guvernării PSD-ALDE, scrisa sursa citată.

„Putem comenta, sigur că da, posibilitățile sunt multiple. Nu a fost o informare (în Consiliul Politic Național al PSD, n.r.), într-un moment al discuției a venit vorba și despre noi forțe politice care stau să apară și s-a discutat și despre o posibilă apariție pe scena publică a domnului Dragnea. Se pot întâmpla tot felul de lucruri, pot fi nemulțumiți. E domnul Codrin Ștefănescu, care este foarte activ și care încearcă să strângă oameni. Mă rog, e libertate, e democrație, fiecare face ce vrea. Din punctul meu personal de vedere, sper ca domnul Dragnea să își facă viitorul politic așa cum îl dorește fără să atace totuși partidul care i-a oferit aproape tot, și în consecință vom vedea ce se va întâmpla, dacă se va confirma cu adevărat această știre, dacă vor exista aderenți la platforma respectivă”, a comentat senatorul PSD Lucian Romașcanu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În România a mai funcționat un partid cu acest nume: este vorba despre o grupare politică înființată în 1997 în jurul lui Teodor Meleșcanu, Viorel Sălăgean, Iosif Boda sau Mircaea Coșea. S-a desprins din PDSR (vechea denumire a PSD). Meleșcanu a fost primul președinte al ApR.

La alegerile locale din 2000, a ieșit pe locul trei în topul partidelor, cu 9,5%. Cu toate astea, alegerile generale din același an au fost un eșec, ApR obținând doar 4%, procent care nu i-a permis să intre în Parlament. La prezidențiale, Teodor Meleșcanu a obținut doar 1,8%.

În 2002 ApR se dizolvă în PNL.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. a avut ocazia sa fie Presedinte. s-a dovedit a fi “decat” TATUC. puterea in mainile acestui individ duce la DICTATURA. “decat” o diferenta de abordare intre jegurile anti-romanesti de acum si acest individ. jegurile alese de securime vand Romania pe bucati si extermina romanii. dracnea, daca ar fi lasat ar fi un fel de ceashk. dictatura reloaded. nu vad altceva in el. am ajuns in situatia de a alege intre exterminarea noastra ca natie sau dictatura ? vai de noi si de Constitutia noastra…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate