ACTUALITATELituania va legaliza parteneriatele civile între persoane de același sex în 2021

Lituania va legaliza parteneriatele civile între persoane de același sex în 2021

Lituania este pregătită ca în 2021 să legalizeze parteneriatele civile între persoane de același sex, susține singurul parlamentar homosexual din această țară, citat de agenția Reuters.

Tomas Raskevicius (foto), ales în Parlament după ce în campanie s-a îmbrăcat în femeie, spune că un amendament constituțional care va permite parteneriatul civil între persoane de același sex va strânge suficient sprijin în legislativ.

„O să introducem proiectul de lege în sesiunea de primăvaraă din Martie”, a spus Raskevicius, reprezentant al Partidului Libertății.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Introducerea acestui proiect de lege în actuala sesiune parlamentară a fost o condiție pusă de Partidul Liberal pentru a intra în coaliția de guvernare.

„Sunt câțiva membri ai partidului Uniunii Patriotice – majoritar care au declarat deja că nu o s-o voteze, dar o să căutăm voturi suplimentare în opoziție și cred că o să fie bine”, a continuat Raskevicius.

Lituania are o constituție care prevede explicit definiția căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, iar o lege interzice discuțiile despre homosexualitate cu minorii.

Aproape trei sferturi din populația de 2,8 milioane se declară romano-catolici. Lituania a intrat în Uniunea Europeană în 2004.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate