vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATELituania va legaliza parteneriatele civile între persoane de același sex în 2021

Lituania va legaliza parteneriatele civile între persoane de același sex în 2021

Lituania este pregătită ca în 2021 să legalizeze parteneriatele civile între persoane de același sex, susține singurul parlamentar homosexual din această țară, citat de agenția Reuters.

Tomas Raskevicius (foto), ales în Parlament după ce în campanie s-a îmbrăcat în femeie, spune că un amendament constituțional care va permite parteneriatul civil între persoane de același sex va strânge suficient sprijin în legislativ.

„O să introducem proiectul de lege în sesiunea de primăvaraă din Martie”, a spus Raskevicius, reprezentant al Partidului Libertății.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Introducerea acestui proiect de lege în actuala sesiune parlamentară a fost o condiție pusă de Partidul Liberal pentru a intra în coaliția de guvernare.

„Sunt câțiva membri ai partidului Uniunii Patriotice – majoritar care au declarat deja că nu o s-o voteze, dar o să căutăm voturi suplimentare în opoziție și cred că o să fie bine”, a continuat Raskevicius.

Lituania are o constituție care prevede explicit definiția căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, iar o lege interzice discuțiile despre homosexualitate cu minorii.

Aproape trei sferturi din populația de 2,8 milioane se declară romano-catolici. Lituania a intrat în Uniunea Europeană în 2004.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE