joi, mai 23, 2024
ACTUALITATELiderul principalului sindicat agricol francez: Intrarea Ucrainei în UE ar fi o...

Liderul principalului sindicat agricol francez: Intrarea Ucrainei în UE ar fi o catastrofă pentru agricultura europeană

Intrarea Ucrainei în UE ar fi o catastrofă pentru agricultura europeană, a avertizat, miercuri, președintele principalului sindicat agricol francez (FNSEA), Arnaud Rousseau, într-un interviu acordat presei regionale din Franța.

Declarația a fost făcută după ce Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

„Într-un context de război, este foarte dificil să te pronunți asupra acestui subiect, pentru că imediat eşti acuzat că nu sprijini Ucraina. Dar vorbind strict din punct de vedere agricol, o intrare a Ucrainei în Uniunea Europeană ar fi o catastrofă pentru agricultura europeană”, a spus liderul sindical francez.

Potrivit acestuia, agricultura ucraineană „nu joacă după aceleași reguli ca în UE”.

„Agricultura ucraineană produce aproximativ echivalentul unui sfert din agricultura europeană, mai ales în ce privește creșterea păsărilor şi marile culturi, dar cu norme de mediu şi standarde de producție mult sub practicile noastre”, a explicat Arnaud Rousseau.

Produsele agricole ucrainene au deja acces liber pe piața UE, în virtutea unei facilități pe care blocul comunitar a oferit-o Ucrainei pentru a o ajuta în războiul cu Rusia.

Această facilitate a afectat însă cu precădere țările est-europene vecine cu Ucraina şi mai puțin țările vest-europene. Acestea din urmă şi Kievul au protestat față de măsurile pe care guvernele unor state est-europene le-au luat pentru a-şi proteja agricultorii păgubiți de cerealele ucrainene comercializate la preturi sub costurile producătorilor locali.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Da’ în NATO nu e bine dacă intră și ne consolidează flancul de Est, doamnă jurnalist ? Sau doar în NATO e bine, dar nu și în UE ?

    Regele Ciocolatei PePe ce-a păzit (că V.Verde e „war time president”, n-a avut timp …) cât a fost președinte ? De ce n-a ridicat standardele ? Îi învățăm noi (că trebuie că le avem, din moment ce suntem – încă – în UE) ce e de făcut …

    Corupție mare. Dar Bidon Robinet Vânătoru a găsit job acolo, nu s-a sfiit de munca grea din Energie …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE