luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATELege cu dedicație anti-AUR? Pe tricolor vor fi permise doar anumite inscripții

Lege cu dedicație anti-AUR? Pe tricolor vor fi permise doar anumite inscripții

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect de lege prin care pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare. Legea merge la promulgare.

Proiectul urmăreşte instituirea unor reglementări care să detalieze modul în care cetăţenii trebuie să îşi arate respectul pentru drapelul României şi imnul naţional, două din simbolurile naţionale ale României, conform expunerii de motive a iniţiativei legislative.

„Pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege au prin regulamentele militare”, prevede proiectul de lege.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

De asemenea, „în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul modifică şi completează Normele privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.157/2001, cu modificările şi completările ulterioare, în conformitate cu dispoziţiile prezentei legi”.

Camera Deputaţilor a adoptat propunerea legislativă, în calitate de for decizional. Astfel legea merge la promulgare.

Legea pare să fie cu dedicație împotriva partidului AUR. Formațiunea lui George Simion folosește steagul României pe care sunt imprimate diferite simboluri ale partidului: de la stema AUR până la o cruce.

Situația i-a deranjat pe cei de la Digi24, care au scris un articol despre asta. Și fostul europarlamentar și notoriu anti-conservator, Cristian Preda, a atacat AUR pe acest subiect.

„un cititor mă întreabă ce articol de lege a încălcat AUR. Iată răspunsul meu: este vorba despre articolul 20 al legii 75 din 1994, care cere oricărui cetățean să nu aducă vreo ofensă drapelului. A așeza stema unei formațiuni politice pe drapel e o asemenea ofensă. Nu poți captura patria în numele unui partid”, spunea Preda.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate