ACTUALITATEArgentina | A avut parte de ce și-a dorit: Lideră a activismului...

Argentina | A avut parte de ce și-a dorit: Lideră a activismului pro avort, moartă în timpul efectuării unui avort

Maria Del Valle, activistă de 23 de ani din Argentina, a decedat pe 11 aprilie, în urma unui avort chimic, relatează presa din Argentina.

Decesul este semnificativ din mai multe motive, între care și acela că este primul înregistrat de la legalizarea acestei proceduri în Argentina, în decembrie 2020.

Al doilea motiv este că María del Valle González López era o activistă pro-avort, președintă a grupului Tineretul Radical din orașul Mendoza. Practic, ea a luptat pentru operația care i-a pus capăt vieții.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Conform ziarului argentinian Clarin, Maria del Valle s-a internat la o clinică din orașul La Paz, Argentina, pe 7 aprilie.

Conform sursei citate, femeii i s-a administrat Misoprostol, iar vineri, 9 aprilie, a început să simtă rău. A fost transferată către un alt spital din oraș, unde a fost diagnosticată cu o infecție puternică.Procurorii au început investigația în ceea ce privește moartea ei.

Misoprostol este un medicament folosit pentru a induce avortul la începutul sarcinii sau pentru a forța pierderea sarcinii. Efectele secundare pot include sângerări sau un șocul hipovolemic.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În general, o femeie care ia misoprostol ajunge ulterior, prin chiuretaj, să i se scoată ce mai rămâne din copil. Dacă instrumentele cu care se realizează „extragerea” nu sunt sterilizate cum trebuie, se poate produce o infecție.

Dr. Luis Durand, chirurg argentinian, a declarat pentru ACI Prensa, , că avortul „nu este un act medical, indiferent dacă este legal sau nu”.

El a menționat că „până acum câteva luni, [avortul] era un act criminal în legislația argentiniană”.

„Un act medical trebuie să caute întotdeauna să îmbunătățească situația oricărui om care suferă intervenția, deși circumstanțial poate eșua și nu va avea succes, dar„ întreruperea vieții” oricărei ființe umane într-un mod intenționat sau premeditat nu poate fi considerată niciodată un act medical”, a spus Durand.

„Copilul suferă întotdeauna o moarte violentă. Fie substanțe sunt injectate în uter care ard copilul, fie este îndepărtat prin dezmembrare, fie este rupt de contracții uterine extreme și moare de asfixiere”, a adăugat el.

Liderul pro-viață, Guadalupe Batallán, a scris pe Twitter că „María del Valle avea 23 de ani și avea toată viața în fața ei. Era studentă și devenise președintă a Tineretului Radical din Mendoza. A avut un avort legal miercuri și până în weekend era deja moartă. Vă spun pentru că feministele rămân tăcute”. Hashtag-ul #MurioPorAbortoLegal (A murit pentru avortul legal) devenind popular în Argentina.

„Dacă María ar fi murit din cauza unui avort clandestin (ilegal la acea vreme), feministele ar distruge întregul oraș, dar din moment ce María a murit din cauza unui avort legal și asta nu se potrivește (cu cauza lor), este trecut sub tăcere”, a scris Belén Lombardi, o tânără mamă și activistă pro-viață.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Cum adică la 23 de ani o femeie nu e matură? Doamne,in ce lume cu „lipsiți de discernământ” trăim? Daca tot timpul găsim scuze tâmpite,nu putem să progresăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...