ACTUALITATELaurențiu Baranga, aflat în arest la domiciliu pentru falsificarea diplomelor de studii,...

Laurențiu Baranga, aflat în arest la domiciliu pentru falsificarea diplomelor de studii, este evaluator în cadrul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), din 2013

Laurențiu Baranga, aflat în arest la domiciuliu pentru falsificarea diplomelor de studii, este de șapte ani membru în Biroul Executiv al Consiliului Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), a informat, marți, agenția, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Biroul Executiv al Consiliului ARACIS a luat la cunoștință de informațiile apărute în spațiul public cu privire la anularea diplomelor de studii ale domnului Laurențiu Barangă și a decis (decizia nr. 15 / 12.10.2020) excluderea acestuia din Registrul Național al Evaluatorilor (RNE), gestionat de agenție.

„Laurențiu Barangă a fost inclus în Registrul Național al Evaluatorilor în anul 2013, în baza unei proceduri care în prezent nu mai este în vigoare, care presupunea doar confirmarea calității de titular cu funcția didactică de conferențiar sau profesor într-o instituție de învățământ superior acreditată, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 75/2005 privind asigurarea calității educației, și promovarea unor teste susținute pe platforma online a agenției destinată experților evaluatori”, se menționează în comunicatul ARACIS.

De asemenea, precizează ARACIS,  de la data dobândirii calității de membru în Registrul Național al Evaluatorilor, gestionat de ARACIS, și până în prezent, domnul Laurențiu Barangă nu a participat la nicio activitate de evaluare externă desfășurată de ARACIS.

După cum a relatat R3Media, Laurenţiu Baranga, fost preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, a fost audiat duminică la Parchetul General, în dosarul în care a fost reţinut de procurori pentru înşelăciune, el fiind suspectat că şi-a falsificat diploma de Bacalaureat.

Laurențiu Baranga a fost trimis, luni, în arest la domiciliu de magistrații de la Judecătoria Sectorului 5, a informat Digi24.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...