duminică, iulie 21, 2024
ACTUALITATELa Sibiu are loc primul miting pentru legalizarea canabisului, organizat de...

La Sibiu are loc primul miting pentru legalizarea canabisului, organizat de o Asociație al cărei președinte este protestatarul Mihai Dide

Duminică 4 octombrie, în Piața Mică din Sibiu va avea loc un miting ce are ca scop promovarea unei inițiative ce are ca scop legalizarea canabisului, informează Ora de Sibiu.

Legalizăm.ro – Împreună legalizăm canabisul este o inițiativă care are ca scop să strângă 100.000 de semnături pentru relaxarea reglementărilor privind cultivarea și consumul canabisului folosit în scop recreativ.

Mai precis, inițiativa dorește dezincriminarea deținerii canabisului pentru consum propriu, urmată de reglementarea cultivării casnice pentru consum în scop recreativ. Mitingul este organizat de Asociația Evoluție în Instituție, una dintre inițiatoarele acestui proiect. La această adunare publică se vor afișa mai multe bannere și se vor împărți trecătorilor flyere și stickere.
„Deoarece este primul miting de acest gen din țară la care se adaugă și faptul că ne aflăm în stare de alerta națională am declarat un număr redus de participanți. Cu toate acestea ne așteptăm ca această acțiune să fie una de impact pentru acest subiect foarte controversat la nivel mondial.”, au declarat reprezentanții acestei inițiative pentru sursa citată.

Sibiul este primul oraș din România în care se va ieși în stradă pentru legalizarea canabisului. Până acum, peste 13.000 de persoane au semnat această petiție.

Asociația Evoluție în Instituție, una dintre inițiatoarele proiectului de legalizare a canabisului în România, este condusă de „cel mai vocal protestar #rezist”, Mihai Dide, după cum îl descria Mediafax.

La capitolul „Parteneri” Asociația Evoluție în Instituție are trecută platforma „Contract România” din care face parte și judecătorul Cristi Dănileț.

Prima întâlnire a acestei organizații a avut loc în 2017, la Sibiu.

Sursa foto: Facebook/Contract Romania

Canabisul este un drog care, consumat, poate duce la efecte severe asupra sănătății, informează Castlecraig.ro.

„Conform studiilor, canabisul afecteaza negativ capacitatea de invatare si memoria, iar daunele persista mult timp dupa ce efectele drogului dispar. La adolescentii care consuma canabis, acestea pot persista cativa ani, iar consecintele asupra creierului aflat in dezvoltare sunt si mai grave.

Potrivit unor studii recente, consumul de canabis favorizeaza instalarea bolilor respiratorii aparute ca urmare a fumatului, cum ar fi cancerul pulmonar. De asemenea, consumul este asociat cu scaderea libido-ului si a fertilitatii si cu o forma agresiva de cancer testicular la consumatorii tineri.

Dozele ridicate de canabis pot cauza stari de panica sau psihoza. Unele persoane au reactii psihotice violente (ganduri si senzatii distorsionate, paranoia) sau sufera de atacuri de panica atunci cand sunt sub influenta drogului.

Cei care incep sa consume canabis inainte de 16 ani sunt predispusi la schizofrenie. Folosirea canabisului de catre cei care sufera de schizofrenie duce la inrautatirea simptomelor psihotice.

Unele studii si rapoarte arata ca utilizarea canabisului poate avea urmatoarele efecte:

Pierderi mari de memorie
Depresie
Slabirea sistemului imunitar
Stari de voma puternice
Paranoia”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE