joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEKlaus Iohannis la Chișinău: Noi nu dorim un război cu nimeni, dar...

Klaus Iohannis la Chișinău: Noi nu dorim un război cu nimeni, dar nici nu putem să tolerăm să fim slabi şi să fim atacaţi

Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri, la Chișinău, că Republica Moldova poate conta pe ajutorul României. Iohannis a fost însoțit de premierul Nicolae Ciucă.

Discuțiile cu omologii moldoveni s-au axat „asupra consecințelor agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei. România și Republica Moldova, ca vecini ai Ucrainei, trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a face față cât mai eficient acestor efecte”, a spus Iohannis.

Președintele spus că va solicita în continuare întărirea Flancului Estic al NATO, astfel încât să nu fim vulnerabili, dar va cere și garanții pentru Republica Moldova.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Acest război în Ucraina se poartă lângă Flancul Estic al NATO şi al UE. Noi suntem pe Flancul Estic, noi suntem lângă Marea Neagră şi ştim că din Marea Neagră a fost lansat atacul rusesc asupra părţii sudice a Ucrainei. Marea Neagră nu este de pe acum o teorie că ne trebuie strategie (…) este o concluzie care rezultă din realităţile din teren”, a declarat Iohannis.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media

Potrivit acestuia, Flancul Estic trebuie întărit echilibrat.

„În speţă, partea sudică mai ales spre Marea Neagră trebuie să fie la fel de bine apărată ca şi partea nord din zona baltică. Voi solicita în continuare o prezenţă aliată suplimentară şi întărită pe partea noastră a Flancului Estic, pentru a putea să facă ceea ce ne spune doctrina NATO – o prezenţă puternică care descurajează, cam despre asta vorbim.

Noi nu dorim să atacăm pe nimeni, nu dorim un război cu nimeni, dar nici nu putem să tolerăm să fim slabi şi să fim atacaţi în partea vulnerabilă a Flancului Estic. Vom solicita în continuare întărirea şi creşterea capacităţii de apărare”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Acesta a explicat că acestea sunt lucrurile pe care le va transmite la Summit-ul extraordinar NATO de la Bruxelles, la care va participa și președintele american Joe Biden.

„Și pe lângă România, alături de dumneavoastră se află, solidar, toate statele comunității noastre europene și euroatlantice. În aceste momente complicate, vreau întâi de toate să-mi exprim aprecierea pentru efortul impresionant al doamnei președinte Maia Sandu, al Guvernului, al tuturor autorităților Republicii Moldova, precum și pentru mobilizarea exemplară a societății civile și a cetățenilor în primirea și îngrijirea persoanelor care caută refugiu din calea ororilor războiului din Ucraina.

Am convingerea că acest efort al Republicii Moldova va rămâne pentru mult timp imprimat în amintirea colectivă, ca gest de profundă generozitate și umanitate, caracteristici reprezentative pentru cetățenii Republicii Moldova”, a afirmat președintele României.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. ceri garantii pt republica moldova la fel cum cere rusia pt donbas. care e diferenta? fiecare tara se baga in treburile celeilalte. va place sa scarmati rahatul. s-a vazut preocuparea romaniei pt romanii din ucraina cand a primit doar racheti si pakistanezi ca refugiati. N-am auzit niciun cuvant de cei 500 de mii de romani de acolo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE