ACTUALITATEJurnalistul Patrick Andre de Hillerin denunță lipsa de reacție a instituțiilor media...

Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin denunță lipsa de reacție a instituțiilor media în cazul întâmplate la Eurovision: Dacă asta este euro-viziunea pentru viitorul UE, putem să nu ne mai zbatem mimând democrația

Patrick Andre de Hillerin denunță, într-un editorial publicat în Libertatea, lipsa de reacție a instituțiilor media de mare reputație, în cazul fraudării voturilor de la Eurovision.

„Faptul că instituții media atât de importante precum BBC, repere aproape necontestate în lumea presei, nu reacționează deloc la ideea că în Europa anului 2022 niște voturi pot fi nu doar anulate, ci și înlocuite după cum crede organizatorul că ar fi mai bine, ar trebui să ne îngrijoreze foarte tare. Să ne înspăimânte, chiar. Pentru că este un semnal că ideea de vot în sine nu este, așa cum credeam cei mai mulți dintre noi, sacră”, a scris jurnalistul.

El arată că modificarea voturilor cetățenilor la alegeri nu ar fi absurdă, deoarece acest lucru s-a mai întâmplat. Hillerin afirmă că, în aceste condiții, viitorul „proiectului european” nu sună bine.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Finala Eurovision a fost urmărită de aproximativ 200 de milioane de telespectatori. Cam tot atâția oameni au votat în 2019 la cele mai recente alegeri pentru Parlamentul European. Ca și Eurovision, alegerile pentru P.E., din care rezultă și componența celorlalte instituții europene, sunt politice 100%, nu depind de calitatea actelor muzicale ale participanților.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Cum ar fi, deci, ca în alegerile pentru PE să intervină Comisia Europeană, de exemplu, pe post de EBU, și să anuleze voturile din 6 țări? „Am văzut noi niște iregularități în procesul de vot și am anulat voturile”, ar suna comunicatul CE, care ne-ar mai spune că voturile din cele 6 țări n-au fost complet anulate, ci au fost înlocuite cu voturi estimate la nivel european, în funcție de istoricul de vot al țărilor respective în cadrul alegerilor anterioare. Nu vă grăbiți să spuneți că așa ceva este imposibil, pentru că nu este. Nu mai departe de anul 2004, în Ucraina au fost anulate rezultatele votului din turul al doilea al alegerilor prezidențiale, după ce SUA și state membre ale UE au anunțat că nu recunosc validitatea acestora, deși nu au fost niciodată aduse dovezi ale unor fraude semnificative.

Dacă o organizație atât de importantă precum EBU, care reunește instituții formatoare de opinie la cel mai înalt nivel european, poate decreta că nu-i plac anumite voturi și că le înlocuiește ca să fie mai acceptabile, viitorul construcției europene nu arată deloc promițător. Dacă asta este euro-viziunea pentru viitorul UE, putem să nu ne mai zbatem mimând democrația. De ce să mai votăm, dacă poate decide, în locul nostru, istoricul de vot? În baza istoricului de vot din țările europene la ultimele 3 alegeri europarlamentare, Partidul Popular European nu are de ce să-și facă griji. În țările în care PPE, care dă actuale conducere a Comisiei Europene, are rezultate bune în baza istoricului de vot, să nu se mai voteze, să se meargă pe istoric. Să se voteze doar în țările unde au mai fost ceva probleme, unde au câștigat socialiștii sau ăștia mici ai lui Macron, până istoricul de vot devine acceptabil și acolo. Totul, în aplauzele unanime ale unei prese europene din ce în care mai puțin interesate să-și pună și să pună întrebări”, a scris ziaristul.

VIDEO EXCLUSIVITATE | Rod Dreher, despre apărarea valorilor tradiționale într-o Europă secularizată: Este mult mai mult important să stăm alături de Iisus Hristos decât de Ursula von der Leyen

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Daca asa zisele institutii media sau autoritati nu iau atitudine fata de ceea ce se intampla la eurovision in ultimii ani (propaganda legetebista , aranjamente murdare pe sub masa, etc), atunci singura solutie este boicotul acestei mizerii prin utilizarea telecomandei. Eu de mult am facut asta si am avut cel putin doua beneficii: nu mi-am pierdut timpul si nu m-am enervat. Succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...