duminică, mai 19, 2024
ACTUALITATESUA: Joe Biden numeşte un transgender ca Ministru adjunct al Sănătăţii

SUA: Joe Biden numeşte un transgender ca Ministru adjunct al Sănătăţii

Preşedintele ales al Statele Unite, Joe Biden, a anunţat, marţi, că o va numi ca ministru adjunct al Sănătăţii pe Rachel Levine, o persoană transgender, în prezent responsabilă a Sănătăţii în statul Pennsylvania, relatează AFP, citată de Agerpres. Transgenderii reprezintă persoane care au un sex biologic, dar consideră că acesta nu corespunde „genului” său.

„Ea reprezintă o alegere istorică şi este extrem de calificată pentru a ajuta la gestionarea politicilor de sănătate ale administraţiei noastre”, a scris Joe Biden, care va deveni miercuri al 46-lea preşedinte al SUA.

Richard Levine s-a născut pe 28 octombrie 1957 și a început să trăiască drept femeie în 2011, la vârsta de 54 de ani. Richard și-a schimbat numele în Rachel, dar continuă să fie biologic, bărbat.

În prezent directoare de Sănătate în Pennsylvania şi profesoară universitară de pediatrie şi psihiatrie, Rachel Levine „este pe punctul de a deveni primul oficial federal deschis transgender confirmat de Senatul american”, a precizat echipa lui Joe Biden într-un comunicat, potrivit sursei citate.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE