ACTUALITATEJoe Biden promite că Rusia va plăti pentru amestecul în alegerile prezidențiale...

Joe Biden promite că Rusia va plăti pentru amestecul în alegerile prezidențiale din S.U.A. În replică, Moscova și-a rechemat ambasadorul de la Washington

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat că liderul Federației Ruse, Vladimir Putin, „va plăti” în curând pentru dirijarea eforturilor destinate să încline balanța spre contracandidatul său republican Donald Trump la alegerile prezidențiale din 2020 din S.U.A., relatează Reuters, citat de Agerpres.

„La începutul convorbirii i-am spus: «Vă cunosc și mă cunoașteți, așa că dacă ajung la concluzia că ați făcut asta, fiți pregătit!» pentru consecințe”, a spus el, fără să precizeze dacă făcea aluzie la ingerințe sau la alte fapte reproșate de partea americană Moscovei, în special întemnițarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, potrivit AFP.

Despre Vladimir Putin, Biden a declarat că nu crede că liderul rus are suflet. Întrebat dacă crede că Putin este „un ucigaș”, președintele american a răspuns rece: „Da, cred! Veți vedea în curând prețul pe care îl va plăti”, a adăugat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ca răspuns, liderul rus a spus că „oamenii tind să-i vadă pe ceilalți așa cum se văd, de fapt, pe ei înșiși” și i-a urat „mulă sănătate” președintelui american, ca răspuns la faptul că Joe Biden îl consideră „criminal”.

În consecință, Rusia a anunțat miercuri că și-a rechemat ambasadorul în S.U.A. pentru consultări, dând în același timp asigurări că vrea să evite „degradarea ireversibilă” a relațiilor cu Washingtonul, care se află „într-o stare dificilă” de ani de zile, relatează AFP, Reuters și BBC, citați de Agerpres. Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Afacerilor Externe, ambasadorul Anatoli Antonov a fost rechemat la Moscova „pentru consultări în scopul de a stabili ce trebuie făcut și în ce direcție să se meargă în privința relațiilor cu SUA”.

„Pentru noi, esențialul este să stabilim care pot fi mijloacele de rectificare a relațiilor ruso-americane, care sunt într-un stadiu dificil și pe care Washingtonul le-a adus într-un impas în ultimii ani.”, declară diplomația Rusiei.

Statul american a anunțat miercuri că va extinde restricțiile la export către Rusia în cazul întemnițării opozantului rus Aleksei Navalnîi, atribuite Kremlinului de serviciile de informații americane.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...