duminică, ianuarie 29, 2023
ACTUALITATEJoe Biden promite că Rusia va plăti pentru amestecul în alegerile prezidențiale...

Joe Biden promite că Rusia va plăti pentru amestecul în alegerile prezidențiale din S.U.A. În replică, Moscova și-a rechemat ambasadorul de la Washington

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat că liderul Federației Ruse, Vladimir Putin, „va plăti” în curând pentru dirijarea eforturilor destinate să încline balanța spre contracandidatul său republican Donald Trump la alegerile prezidențiale din 2020 din S.U.A., relatează Reuters, citat de Agerpres.

„La începutul convorbirii i-am spus: «Vă cunosc și mă cunoașteți, așa că dacă ajung la concluzia că ați făcut asta, fiți pregătit!» pentru consecințe”, a spus el, fără să precizeze dacă făcea aluzie la ingerințe sau la alte fapte reproșate de partea americană Moscovei, în special întemnițarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, potrivit AFP.

Despre Vladimir Putin, Biden a declarat că nu crede că liderul rus are suflet. Întrebat dacă crede că Putin este „un ucigaș”, președintele american a răspuns rece: „Da, cred! Veți vedea în curând prețul pe care îl va plăti”, a adăugat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ca răspuns, liderul rus a spus că „oamenii tind să-i vadă pe ceilalți așa cum se văd, de fapt, pe ei înșiși” și i-a urat „mulă sănătate” președintelui american, ca răspuns la faptul că Joe Biden îl consideră „criminal”.

În consecință, Rusia a anunțat miercuri că și-a rechemat ambasadorul în S.U.A. pentru consultări, dând în același timp asigurări că vrea să evite „degradarea ireversibilă” a relațiilor cu Washingtonul, care se află „într-o stare dificilă” de ani de zile, relatează AFP, Reuters și BBC, citați de Agerpres. Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Afacerilor Externe, ambasadorul Anatoli Antonov a fost rechemat la Moscova „pentru consultări în scopul de a stabili ce trebuie făcut și în ce direcție să se meargă în privința relațiilor cu SUA”.

„Pentru noi, esențialul este să stabilim care pot fi mijloacele de rectificare a relațiilor ruso-americane, care sunt într-un stadiu dificil și pe care Washingtonul le-a adus într-un impas în ultimii ani.”, declară diplomația Rusiei.

Statul american a anunțat miercuri că va extinde restricțiile la export către Rusia în cazul întemnițării opozantului rus Aleksei Navalnîi, atribuite Kremlinului de serviciile de informații americane.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate