vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEPremierul Florin Cîțu: De la 1 iunie eliminăm masca pe plajă

Premierul Florin Cîțu: De la 1 iunie eliminăm masca pe plajă

Începând cu 1 iunie se elimină obligativitatea purtatului măștilor de protecție pe plajele de pe litoral, însă măsura va fi condiționată de distanțarea șezlongurilor, iar sezonul estival va fi deschis în două etape, transmite premierul Florin Cîțu.

„Să putem să fim pe litoral, pe plajă, fără mască, să putem să fim la restaurant la capacitate maximă în anumite condiții, la hotel la fel. Am discutat mai multe măsuri. Di partea industriei (Horeca – n.r.) am primit mai multe propuneri și soluții foarte bune pe care le vom pune mâine (vineri – n.r.) pe agenda comitetului interministerial. Promisiunea mea e că vom avea aceste soluții la timp aprobate, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare, apoi de la 1 august o altă etapă. Toată lumea a înțeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie”, spune Florin Cîțu.

El spune că reprezentanții industriei Horeca susțin campania de vaccinare.

„Cred că pentru 1 iunie putem să vorbim deja de eliminarea purtatului măștii pe plajă. Însă aici este un consens, am venit cu o condiție – o distanțare pe plajă între șezlonguri, cu care industria e de acord”, conchide premierul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. De acord cu eliminarea măștii, de acord cu distanțarea șezlong-urilor. De fapt e revenirea la legalitate, că ilegal e să ții masca pe om in aer liber cu ordin administrativ.

    cat despre presiunea de vaccinare nu uitați că pe site-ul oficial incă scrie

    “Vaccinarea împotriva COVID-19 este voluntară/ne-obligatorie. Se dorește o acoperire vaccinală cât mai mare pentru a limita răspândirea epidemică a virusului, dar nu se are în vedere introducerea obligativității vaccinării sau a unor măsuri restrictive față de persoanele nevaccinate. “

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE