marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEJoe Biden, din nou ținta ironiilor. Președintele american a povestit că unchiul...

Joe Biden, din nou ținta ironiilor. Președintele american a povestit că unchiul său ar fi fost mâncat de canibali

Președintele SUA, Joe Biden, a șocat din nou joi după ce a relatat o poveste de familie conform căreia unchiul său ar fi fost devorat de canibali în Noua Guinee în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Era pilot pe avioane cu un singur motor, zboruri de recunoaștere deasupra Noii Guinee. Se oferise voluntar pentru că persoana care era de serviciu nu a mai ajuns. A fost doborât într-o zonă unde erau mulți canibali la vremea respectivăt. Trupul nu i-a mai fost recuperat niciodată. Dar Guvernul s-a întors după el, au verificat și i-au găsit niște părți din avion și alte asemenea”, a spus Biden despre Lt. Ambrose J Finnegan, unchiul său din partea mamei, conform The Telegraph.

Deși se dovedește că președintele Biden are un talent de povestitor și imaginație bogată, totuși arhivele de război ale vremii îl contrazic pe președintele SUA.

De fapt, Lt. Finnegan nu era pilotul avionului, care nu a fost doborât. Investigatorii americani ai vremii nu au găsit nicio dovadă că ar fi ieșit din resturile avionului și nici că ar fi întâlnit canibali sau alți locuitori ai zonei.

Avionul s-a prăbușit de unul singur, iar arhivele înregistrează prezența unchiului lui Biden ca pasager, nu ca membru al echipajului. Cea mai probabilă cauză a prăbușirii avionului: defecțiuni la ambele motoare.

Biden se înșală și în legătură cu scopul zborului: nu era unul de recunoaștere, ci de curierat.

Nu este prima oară când Joe Biden “își aduce aminte” lucruri care se pare că nu s-au întâmplat. În timpul campaniei electorale din 2020, a susținut de mai multe ori că a fost arestat în Africa de Sud pentru încercarea de a-l întâlni pe Nelson Mandela, pe când acesta era deținut politic.

În realitate, după mai multe comentarii de presă, Biden a recunoscut că de fapt ar fi fost „oprit” la aeroport, împreună cu o delegație a Congresului SUA, în Africa de Sud. Nici măcar această versiune nu a fost confirmată de cineva.

Amintirea unor evenimente de către dl Biden a fost aspru criticată de o anchetă, desfășurată în februarie. Atunci un consilier special privind gestionarea de către președinte a unor documente clasificate, l-a caracterizat pe Biden drept un „om în vârstă cu o memorie slabă”.

În vârstă de 81 de ani, Biden candidează în 2024 pentru un nou mandat ca președinte al SUA.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE