joi, mai 23, 2024
ȘTIRIJAF la drumul mare: Coaliția PSD-PNL vrea să TRIPLEZE taxa pe locuințe....

JAF la drumul mare: Coaliția PSD-PNL vrea să TRIPLEZE taxa pe locuințe. Primul pas spre forțarea românilor să renunțe la proprietăți?

Coaliția PSD-PNL își dorește creșterea impozitelor pe proprietate, aceste biruri urmând a fi triplate, informează Prima News.

Impactul va fi unul semnificativ, avertizează analiștii, având în vedere că România este țara cu cei mai mulți proprietari din Uniunea Europeană, precizează sursa citată.

Dacă acum, impozitul se calculează în funcție de dimensiunea locuinței, din 2025 acesta va fi de minimum 0,1% din valoarea clădirii rezidențiale.

Cei mai afectați vor fi românii care trăiesc în marile orașe. Dacă în 2024, pentru un apartament de 2 camere se plătea un impozit de 305 de lei, din 2025 se previzionează un impozit de 596 de lei, aproape dublu.

Impozitul pentru o vilă de 3 milioane de euro, din centrul Capitalei, va fi de 3.000 de euro/an.

Impozitarea locuințelor cetățenilor poate fi o strategie pentru a-i forța să se mute în locuințe colective, unul dintre obiectivele legii mobilității urbane durabile, adoptată de Parlament anul trecut.

Pentru a ajunge la „neutralitate climatică”, legea își propune să forțeze românii să meargă cu transportul în comun în loc de mașină personală și să locuiască în locuințe colective, pentru a reduce emisiile.

România este țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din Uniunea Europeană.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

 1. cred ca e o minciuna asta ca suntem proprierari. In marile orase, apartamentele sunt luate pe credite de 30 de ani, acolo proprietar e banca. Iar la sate nici nu mai conteaza ca esti proprietar de casa batraneasca a carei valoare e zero, asa incat statistica e din noua folosita pentru dezinformare.

  Cresterea impozitului ar ajuta proprietarii (ceea ce evident nu se doreste) pentru ca ar scadea preturile si astfel locuintele ar fi mai accesibile. Sunt multi care detin multiple proprietati goale , blocand astfel piata imobiliara. Cresterea taxelor i-ar obliga sa iasa pe piata, punand presiune in jos pe preturi. Asa ca tot boierimea si burghezia imbogatita prin furtisaguri in ultimii 30 de ani se teme de aceste taxe.

 2. Trebuie sa “intram in randul lumii coivilizate”.Adica sa avem si noi impozite pe proprietati la nivelul vestului sisa terminam odata cu belfereala proprietatii.Cum adica sarantocii de noi sa avem proprietati imobiliare !

 3. „Acest site este despre tine. Este despre noi. Despre rudele tale. Despre părinţii tăi. Despre prima ta dragoste. Şi prima persoană care te-a făcut să plângi. Despre prietenii tăi. Despre cei pe care nu-i poţi numi prietenii tăi. Cei pe care nu-i cunoşti. Cei pe care nu-i observi. Cei care te observă. Cei dinaintea ta. Despre noi toţi. Acest site este despre România!”

  Un habarnist american declara/scria zilele trecute (parcă despre MSG) că și-ar fi dorit ca guvernul de pe la 1989-91 să fi vândut locuințele populației. Nu le-am mai spus (scârbit) habarniștilor că (cel puțin) un stat „fost comunist” (care nu-i mai interesează de decenii!) făcuse asta (fiindcă Ion „Comunistu’” Iliescu știa teorie predictivă). Acum citesc cu stupoare că oneștii oameni de la R3M se laudă (ȘI) cu asta:

  „România este țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din Uniunea Europeană.”

  Fără să citeze autorii ori rațiunea faptului. Da: printr-un „abuz comunist”, împiedicând „piață liberă” să „regleze natural” situația!

  Necinstea nu se oprește aici: se citează „locuințe colective” (oamenii Domnului par să aibă o stranie fobie pentru „colectivism”!) drept țel, în loc să se indice rațiunea democratică: masa aceasta necurat de mare de proprietari să își recâștige locul meritat/cuvenit de chiriași, aducând astfel „venit” noilor/viitorilor proprietari și … „dezvoltând” astfel România!

  „Danemarca” e putredă rău!

 4. incep să apară costurile guvernării pe datorie, FMI cere banii inapoi, dobanzile criminale semnate de Cațu, Orban, Ciucă și Ciolacu

  sărăcirea poporului incepe acum. și scrie pe ea UE

 5. E doar o tatonare, se lanseaza ideea cu o tinta falsa, exagerata (“triplarea taxei”) si toata lumea le sare in cap. Dupa care, in marea lor marinimie, in urma protestelor poporului, guvernantii mai lasa de la ei si se ajunge doar la o dublare sau mai putin, ceea ce era de fapt scopul initial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE