duminică, ianuarie 29, 2023
ACTUALITATEIstoricul Silvian - Emanuel Man atrage atenția că după Ucraina ar putea...

Istoricul Silvian – Emanuel Man atrage atenția că după Ucraina ar putea urma Moldova

Într-o postare publicată pe internet, istoricul Silvian-Emanuel Man atrage atenția asupra unei situații, potențial foarte periculoase: repetarea războiului din Ucraina în Basarabia (Republica Moldova).

Ca argument în favoarea ideii sale, Man aduce în discuție faptul că blocurile de beton care au fost instalate de regimul transnistrean pentru a se „apăra” de Chișinău au fost îndepărtate.

Iată ce scrie Silvian – Emanuel Man:

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Citiți până la capăt și distribuiți! Analiștii lu’ Pește care v-au aburit până acum nu o să vă explice:

‼️ La 30 de ani de la începutul Războiului din Transnistria, un canal de propaganda rusă de pe Telegram prezintă harta operațiunilor militare și a zonelor controlate de armata rusă, printre care apare și… Transnistria și zona adiacentă!

Astăzi dimineață m-am întors din Basarabia, unde oamenii se tem serios de posibilitatea realizării unei joncțiuni între grupul sudic al armatei ruse și armata a 14-a de la Tiraspol, Rusia urmărind să repete scenariul din Ucraina în Basarabia. Între Chișinău și Tiraspol sunt doar 70 km. Podurile de peste Nistru au început să fie pregătite pentru acest scenariu prin scoaterea blocurilor de beton care au fost instalate de regimul transnistrean ca să se apere de „agresiunea Chișinăului”. Ministrul de Externe Nicu Popescu a confirmat scoaterea blocurilor. Armata transnistreană este pregătită!

Nu uitați: pentru ruși noi suntem „jandarmi”, „fașîști”, „naziști”, iar în istoria sovietică paralelă ei au „eliberat” Basarabia de „fașîzm” în 1940 și 1944, iar pe „fasciști” i-au trimis în Siberia. Mai țineți minte cum ne-au „eliberat” sovieticii prin violuri, furturi și crime sau ați uitat?! Până recent, день победы – ziua victoriei armatei sovietice – 9 mai – se sărbătorea cu mare fast la Chișinău și încă se mai sărbătorește în Găgăuzia și Bălți. Față de Ucraina, aici are cine să îi aștepte cu flori pe soldații ruși, în Donetsk-ul și Lugansk-ul nostru: Transnistria și Găgăuzia, la care se adaugă și zona din nord, cu mun. Bălți.

Scopul unei intervenții militare ruse în Republica Moldova?
1. Impunerea cu forța a Memorandumului Kozak (2003) care presupune o federalizare asimetrică a statului dintre Prut și Nistru prin oferirea unor puteri sporite Transnistriei și Găgăuziei și transformarea acestuia într-un stat marionetă al Moscovei, exact cum a urmărit să facă și cu Ucraina prin Acordul de la Minsk, dar care nu este așa de explicit ca Memorandumul Kozak.
2. Memorandumul Kozak prevede că Rusia poate să își mențină trupele de „pacificare” până în 2023 – la anul. Când urma să expire acordul dintre Kiev și Moscova asupra dreptului Rusiei de a-și ține Flota Mării Negre în portul Sevastopol și era evident că Kievul nu-l va mai prelungi, Rusia a ocupat Crimeea.

3. Eliminarea oricărei influențe românești între Prut și Nistru și reasigurarea actelor istorice din 1812, 1940, 1944.

Cum rușii au făcut liste cu elita ucraineană pe care ar dori să o elimine după ocuparea Ucrainei, așa au și liste cu elita românească basarabeană, cum au avut și în 1940 și 1944 când au știut exact pe cine să împuște în cap și pe cine să deporteze.

Acum 30 de ani, peste 1200 de soldați au fost răniți, iar circa 300 de bravi bărbați au plătit cu prețul vieții apărarea Basarabiei în fața agresiunii ruse. Dacă nu erau ei – Basarabia ar fi ajuns un mini-Belarus.

După 30 de ani a venit vremea ca întreaga societate românească să ia din nou apărarea Basarabiei în cazul unui atac rusesc! Dacă nu o vom face acum, suntem vrednici de pedeapsa lui Dumnezeu pentru că i-am abandonat pe frații noștri!

Și este foarte important să înțelegem că, în timp ce noi stăm la căldurică, ucrainenii țin frontul la Odesa ca să ne apere și pe noi și să nu se împlinească planurile expansioniste ale Rusiei care de la Petru cel Mare încoace nu a fost și nu este prietenul nostru. Să lăsăm sfada și propaganda și să înțelegem rațional că următoarea țintă după Ucraina va fi Basarabia – adică România!”

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Bună ziua,
    de cînd este Silvian – Emanuel Man „istoric”?!?!?! Numitul nici nu și-a început bine studiile universitare că împins de președintele academiei a ajuns „istoric”…
    Iar dumneata, r3media.ro, ai ajuns la rîndul dumitale, un biet sicofant!

  2. Eh, ce să știe el de-acolo, de la fața locului? Și istoric, auzi. Mi-au zis mie pe internet niște băieți de dreapta tare, unii cu româna cam pocită (de fericire, sunt convins) că rușii ne vor binele. Ca frații, toți patrioți naționaliști, ne-am înțelege de minune. Numai naționalist georgian să nu fii. Sau naționalist finlandez. Sau armean, ucrainean, etc. Sau basarabean… Mă rog. A, și să n-ai arme, tehnică sau mijloace să poți, la o adică, să te aperi de binele ce ți-l vor, că brusc se simt amenințați (pe bună dreptate) și schimbă foaia. O nimica toată, în fond. Mai ales că cică salvează (iar) și Europa. Apoi cine să știe mai bine de Europa decât așa europeni veritabili? Important e să nu faci pe nerecunoscătorul. Stai liniștit și întâmpini bucuros șenila. Te lași cuprins de eliberare și-ncepi a glăsui, gâtuit de emoție: “Putin și poporul rus!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate