ACTUALITATEIsraelul introduce paşapoarte verzi pentru persoanele vaccinate. Documentul asigură călătorii fără carantină...

Israelul introduce paşapoarte verzi pentru persoanele vaccinate. Documentul asigură călătorii fără carantină sau accesul la evenimente culturale

Toţi israelienii care s-au vaccinat se vor putea înregistra online pentru a primi un paşaport verde, document care le va permite să călătorească fără să mai fie nevoiţi să stea în carantină la revenirea în Israel, a anunțat, joi, agenția DPA, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, paşaportul verde le-ar putea permite celor vaccinați să participe la evenimente culturale cum ar fi concerte, de îndată ce astfel de manifestări vor fi reluate. Cabinetul condus de premierul Benjamin Netanyahu nu a luat încă o decizie finală în această privinţă.

Jurnaliștii de la AFP au scris că această campanie de vaccinare din Israel este până în prezent „cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea”.

Israelul a vaccinat începând cu 20 decembrie peste 20% dintre cetățeni, aproximativ 2 milioane de israelieni. Dar, de la acea dată, conform cifrelor OMS, numărul zilnic de contaminări și decese atribuite Covid-19 a explodat. Astfel, contaminările zilnice au trecut de la 2.792 de cazuri pe 20 decembrie, la 9.416 pe 15 ianuarie, scria France Soir, citat de R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...