ACTUALITATEIslanda a emis primele certificate de vaccinare

Islanda a emis primele certificate de vaccinare

Islanda a emis primele pașapoarte de vaccinare, fiind una din primele ţări care eliberează astfel de documente, au declarat marţi pentru AFP autorităţile de la Reykjavik, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, sunt eligibile pentru certificatele sub formă digitală circa 4800 de persoane, după cum a arătat ministerul islandez al sănătăţii. Serviciul online dedicat pentru emitere a fost lansat joia trecută.

„Obiectivul este de a facilita circulaţia între ţări, astfel încât persoanele să poată prezenta un certificat de vaccinare la controlul la frontiere, fiind astfel scutite de măsurile de restricţie la frontiere conform regulilor ţării respective”, a explicat ministerul.

Certificatele sunt deocamdată utile doar teoretic, valoarea acestor documente nefiind recunoscută international, precizează sursa citată.

Islanda, deşi nu este membră a UE, face parte din spaţiul Schengen.

În UE se discută deja despre introducerea paşapoartelor de vaccinare, dar nu s-a ajuns la un consens. Unele ţări, cum ar fi Grecia, susțin că astfel de documente ar putea salva turismul; altele, printre care Franţa şi Germania, se opun.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...